Wizz Air, jedna od avio-kompanija sa najbržom stopom rasta u Evropi i vodeća niskotarifna avio-kompanija u centralnoj i istočnoj Evropi, ima jednu od najmlađih flota na svetu, pokazuju najnoviji podaci švajcarske agencije za prikupljanje podataka o avio-kompanijama CH-AVIATION*.

Među avio-prevoznicima sa najmanje 100 aviona, Wizz Airova flota je među onima sa najmanjom prosečnom starošću aviona koja iznosi 5,43 godine. Samo jedna avio-kompanija u Evropi i još dve na svetu imaju malo mlađu flotu. Međutim, Wizz Air je najbolje rangiran među niskotarfinim avio-prevoznicima. Wizz Air Mađarska sada ima flotu od 118 najmodernijih aviona tipa Airbus A320.

Flota britanskog ogranka ove avio-kompanije, Wizz Air UK, koja trenutno broji 11 aviona, druga je najmlađa na svetu, sa prosečnom starošću aviona od samo 0,95 godina.

Wizz Airova mlada i moderna flota je imala ključnu ulogu u svrstavanju ove kompanije među deset najbezbednijih niskotarifnih avio-prevoznika za 2019. godinu na listi jedine rejting agencije na svetu koja se bavi sveobuhvatnom analizom bezbednosti i proizvoda aviokompanija AirlineRatings.com.

Sa sve više i više novih aviona koji se neprekidno pridružuju rastućoj floti Wizz Aira, ova avio-kompanija beleži i sve bolje rezultate u oblasti ekologije. Wizz Airu je ranije ove godine isporučen prvi avion tipa Airbus A321neo u bazi u Budimpešti, a još pet takvih letelica su se pridružile floti od marta. Ova avio-kompanija ima naručena još 274 najsavremenija uskotrupna aviona na svetu, uključujući 20 tipa Airbus A321XLR.

Motori nove generacije aviona tipa Airbus A321neo i ekonomičan dizajn kabine donose uštedu u gorivu od 20 odsto. Model A321neo takođe nudi velike ekološke prednosti, kao što su smanjenje buke od blizu 50 odsto u poređenju sa prethodnom generacijom aviona i 50 odsto manju emisiju azot-monoksida. Sa zabeleženih 56,5 g CO2 po putniku na svaki pređeni kilometar, Wizz Air je bio avio-prevoznik sa najmanjim ekološkim otiskom po putniku u maju 2019.

S obzirom da nam je bezbednost putnika oduvek najvažniji prioritet, raspolažemo mladom i modernom flotom koja se poslednjih godina stalno uvećava. Ponosni smo na činjenicu da je Wizz Airova flota jedna od najmlađih ne samo u Evropi, već i na svetu, što nam omogućava da, zajedno sa svojom dobro obučenom posadom svetske klase, pružamo kvalitetne i bezbedne usluge svojim putnicima, kao i da smanjujemo ekološki otisak po putniku zahvaljujući stalnom uvođenju novih, izuzetno efikasnih aviona tipa Airbus A321neo, izjavio je Diederik Pen, izvršni potpredsednik i direktor operacija Wizz Aira.

* CH-AVIATION prati komercijalne avio-prevoznike sa pet ili više aviona sa preko 30 sedišta.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.