Weekend.17 se vraća i ove godine s najistaknutijim govornicima i aktualnim temama. Weekend.17 bit će najveći Weekend do sad jer od 19. do 22. rujna na dobro poznatoj adresi u Rovinju okupit će se najveća imena iz svijeta medija, komunikacija i biznisa, kako bi ispratili ljeto, nešto naučili, networkali i dobro se zabavili.

„Weekend ove godine slavi godinu prije punoljetnosti, i možemo garantirati da će ovo biti najsadržajniji Weekend do sada. Formula uspjeha festivala ostaje ista – spoj edukacije, spoj zabave do jutra, novih poznanstava i novih prilika. Ovo će ujedno biti i najveći Weekend, s čak tri festivala u jednom; Weekend Media Festival, HR.Weekend i AI.Weekend koji se ove godine održava po prvi puta. Paneli će biti inspirativni, dijelom provokativni ali svi će biti edukativni – svatko će naći nešto za sebe. Rezervirajte svoje mjesto na vrijeme, jer Weekend.17 će se dugo prepričavati.”, naglasio je Tomo Ricov, direktor Weekend Media Festivala.

Fotografije: Marko Lopac

Weekend više ne treba dodatna predstavljanja, etabliran festival kroz godine je pomicao granice, otvarao prostore za dijaloge, sklapanje novih poslova i vrhunsku zabavu. Festival je iz godine u godinu rastao, a zahvaljujući Adrisu kao domaćinu i generalnom pokrovitelju, Rovinj zadnji vikend ljeta postaje drugi dom svim profesionalcima iz svijeta medija, komunikacija, marketinga, i biznisa.

Bob Garfield, foto: Lenka Pavlović

 

Ove godine na  Weekend.17 dolazi Bob Garfield, legendarni američki novinar i vodeći medijski ekspert, kolumnist Washington Posta, The Guardiana , te dugogodišnji  analitičar ABC Newsa. Na panelu Dead Man Walking pričat će  o propasti poslovnog modela oglašavanja u masovnim medijima, što Garfield naziva digitalnom revolucijom, koja ima sve odlike industrijske revolucije koja je uništila ručni rad i zanatska zanimanja. „Ukratko, gotovo je. Cijela publika u Rovinju je nagrabusila. Zauvijek. Ovo nije početak kraja. Ovo je sredina kraja. Za 15 godina: svjetla se gase.”, najavio je Garfield optimistično svoje predavanje.

Micael Dahlen, foto: Peter Cederling

 

Također, u goste nam stiže Micael Dahlen, profesor sreće, da dobro ste pročitali – sreće. Dahlen će ponuditi nove perspektive o životu i radu te objasniti kako uskladiti život i posao. Dahlenova akademska karijera prati potrošačka ponašanja, ljudsku sreću, marketing i kreativnost, a napisao je i brojne knjige na različite teme poput marketinga, sreće, serijskih ubojica, seksa, brojeva koji nas pokreću, dugoročne dobrobiti i društvenih medija. Kad sve sumiramo, njegovo predavanje ne smijete propustiti.

Predstavljamo vam i True crime na balkanski način. Andrija Jarak stiže i u naše dvorište, no mi smo ga sami pozvali da moderira panel o kriminalu na Balkanu. Uz njega, na panelu će sudjelovati i Filip Švarm, istaknuti dugogodišnji urednik tjednika Vreme i autor brojnih TV serijala, Vladimir Faber, bivši glavni ravnatelj policije te Dario Todorović, scenarist i redatelj serijala Dosje Jarak. Panelisti će osvijetliti ključne izazove s kojima se suočavaju istraživači i pravosudni organi u borbi protiv organiziranog kriminala te ponuditi dublji uvid u procese koji stoje iza istraga i dokumentiranja zločina u regiji.

Foto: Zvonimir Barasin, PIXSELL

 

Prošlogodišnji i prvi HR.Weekend koji se odvija na istoj lokaciji u isto vrijeme oduševio je sve HR profesionalce, voditelje ljudskih potencijala, poslodavce i predstavnike tvrtki, a organizatori okupljaju vrhunske stručnjake i predavače koji će ove godine raspravljati o razvoju i primjeni inovativnih strategija u upravljanju ljudskim potencijalima. Jedan od njih je i Marc Schulz, klinički psiholog s Harvarda. Schultz je koautor knjige Dobar život koja se temelji na najduljem longitudinalnom istraživanju sreće na svijetu – a traje već osam desetljeća. Znanstveni uvidi dr. Schulza pomoći će HR stručnjacima da dublje razumiju kako podržati odnose između zaposlenika, potaknu pozitivnu radnu kulturu te uvide kako se pojedinci razvijaju tijekom svog životnog vijeka, posebno u kontekstu radnog mjesta.

Foto: Emica Elvedji, PIXSELL

 

Uz to, Weekend.17 predstavlja i AI.Weekend, koji će obuhvatiti posebne predavače iz Europe i SAD-a. Jedan od njih je i Adam Silverman, autor tražilice za musical.ly/TikTok kreatore i osnivač AgentOps.ai, koji se usredotočuje na razvoj DevOps alata za programere agenata AI. Također, moći ćete poslušati i savjetnika za umjetnu inteligenciju Tobias Zwingmanna. Njegovo predavanje, “Kako doživjeti neuspjeh s umjetnom inteligencijom – i kako uspjeti,” obećava da će pružiti duboke uvide u svijet umjetne inteligencije. Kroz kombinaciju dubinske analize i praktičnih anegdota, stručnjak za umjetnu inteligenciju Tobias Zwingmann rasvijetlit će principe koji stoje u osnovi uspješnih i neuspješnih projekata umjetne inteligencije, omogućujući polaznicima ne samo da započnu svoj sljedeći pothvat umjetne inteligencije, već i da osiguraju njegov uspjeh.

Hrvatska se dokazala kao tech zemlja s mogućnošću za daljnji napredak, stoga će Weekend.17 biti prvi od festivala koji povezuju komunikacijske, medijske i marketinške stručnjake s IT profesionalcima. Posjetitelje očekuju rasprave o aktualnostima koje nam je donijela umjetna inteligencija i o onome što će donijeti.

Vidimo se na Weekend.17, jer samo je jedan Weekend u godini.

Sve informacije i najnovije vijesti o Weekendu možete pratiti ovdje i putem službenih Instagram, Facebook, LinkedIN i TikTok kanala.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.