Wagoneer se vraća kao premijum proširenje brenda Jeep, označavajući ponovno rođenje premijum američke ikone

  0
  Grand Wagoneer Concept

  Vrhunski premijum terenac redefinisan novim konceptom Grand Wagoneer

  • Ukorenjen u nasleđu brenda Jeep, Wagoneer će postati portfolio vozila koja redefinišu pojam „američki premijum“ i pruža jedinstveno korisničko iskustvo
  • Wagoneer će doneti sposobna, inovativna, autentična vozila sa premijum dizajnerskim detaljima i tehnologijom novom, karakterističnom skupu klijenata koji voli raskoš
  • Prefinjen i autentičan portfolio Wagoneer vozila se širi na prostor velikih terenaca i premium vozila, još dalje od trenutne game Jeep vozila
  • Sa pregršt ulta-premijum najmodernijih funkcionalnosti i tehnologija, novi koncept Grand Wagoneer odiše američkim kvalitetom izradom i nasleđem
  • Prelep dizajn spoljašnjosti, i prostrana, raskošna  posebno komforna unutrašnjost koncepta Grand Wagoneer daje viziju kako može da izgleda proizvodna verzija
  • Koncept Grand Wagoneer je moderan izražaj originalnog vrhunskog premijum terenca
  • Održivi materijali se nalaze u celoj premijum unutrašnjosti
  • Koncept Grand Wagoneer uključuje napredni pogonski sistem električnog vozila, što nagoveštava sofistiricane performanse i zabavnu vožnju i na stazi i van nje, vodeću 4×4 sposobnost, i iskustvo vožnje bez emisija štetnih gasova i u skoro potpunoj tišini
  • Rođen u Americi 1962. godine, Wagoneer je evoluirao u Grand Wagoneer za 1984. godinu, koji se mogao pohvaliti onda nikada pre viđenim standardnim funcionalnostima unutar terenca/SUV vozila
  • Wagoneer i Grand Wagoneer proizvodne verzije će se praviti u Detroitu od naredne godine

  Potpuno novi koncept Grand Wagoneer – koji je predstavljen danas u Detroitu – označava ponovno rođenje klasika i premijum američke ikone, pružajući viziju kako bi moderan izražaj originalnog vrhunskog premijum terenca mogao da izgleda.

  Debitovanje prelepog i prefinjenog koncepta Grand Wagoneer je odmah pozicionirao dobro poznato ime Wagoneer kao premijum proširenje brenda Jeep. Wagoneer će definisati „američki premijum“, istovremeno pružajući jedinstveno i korisničko iskustvo bez presedana.

  „Naš novi koncept Grand Wagoneer označava prvi korak u ponovnom rađanju modela Wagoneer – istinske i retke premijum američke ikone,“ izjavio je Kristijan Munije, globalni predsednik brenda Jeep – FCA. „Sa elektrifikacijom svakog Jeep modela u narednih par godina, i vraćanjem modela Wagoneer, mi se brzo širimo u novim segmentima i osvajamo više premijum prostora.“

  „Wagoneer je bespogovorno ukorenjen u legendarnom brendu Jeep i njegovom nasleđu bez premca kao lidera u sposobnosti, autentičnosti i slobodi, i njegov povratak nam dozvoljava širenje u premijum areni sa novim nivoima dizajnerskih detalja, i naprednim bezbednosnim i tehnološkim funkcionalnostima,“ dodao je Munije. „Dok Jeep vozila donose vodeću sposobnost, efikasnost i performanse na celom mejnstrim tržištu terenaca, Wagoneer će naposletku postati portfolio vozila koji će još jednom definisati „američki premijum“, što ga čini standardom prefinjenosti, autentičnosti i moderne mobilnosti“.

  Koncept Grand Wagoneer se može pohvaliti velikim izborom najmodernije premijum tehnologije – uključujući elektrifikovani pogonski sistem, sofisticirane 4×4 sisteme za vožnju van staze, i prvi ikad ekran za putnike u terencu koji je deo neprevaziđenog izbora raskošnih, premijum delova unutrašnjosti.

  „Više od četvrt veka, prvi Wagoneer i Grand Wagoneer su činili novi segment za američke kupce kao vrhunski premijum terenci svog vremena“, rekao je Munije. „Novi koncept Grand Wagoneer je naša vizija šta može biti moderan izražaj ove bezvremenske ikone, i nagoveštava kako ćemo redefinisati i ponovo napraviti premijum terenac koji definiše standarde“.

  Nastao u Americi 1962. za 1963. modelsku godinu, Wagoneer je bio prvo vozilo u kojem je pogon na četiri točka uparen sa automatskim menjačem, čineći ga pionirskim modernim terencom. Grand Wagoneer iz 1984. je označio početak premijum terenca, nudeći kupcima do tada neviđenu kombinaciju standardnih karakteristika, poput kožnih presvlaka, klimatizacije, AM/FM/CB radija, i dodatne zvučne izolacije, sa dramatičnim povećanjem konjskih snaga i obrtnog momenta.

  Uvek u prvom planu je bio predivno izrađen, veličanstven dizajn koji je odisao elegancijom i premijum osećajem recimo i klasom. Ta formula se nastavila sa novim konceptom Grand Wagoneer.

  „Originalni Grand Wagoneer je bio prvi premijum terenac, i njegov bezvremenski dizajn u kombinaciji sa dušom „Amerikane“ mu je pomoglo da osvoji kultno mesto u mnogim srcima“, rekao je Rafl Žil, šef dizajna u kompaniji FCA. „Koncept Grand Wagoneer je inspirisan originalom, ali sa modernom interpretacijom luksuza i slobode. Mi smo težili tome da stvorimo elegantan dizajn sa bezvremenskom siluetom, koji ima bezbroj predivno dizajniranih detalja koji mu zajedno daju neupitno izgled koji ne može ostati nezapažen.

  „Unutrašnjost koncepta Grand Wagoneer je prostrana i sastoji se od premijum materijala koji naglašavaju opsednutost naših dizajnera detaljima koje krase i slave američki kvalitet izrade“, dodao je Žil.

  „Potpuno digitalna kontrolna tabla koristi prednosti vodećih tehnologija koje su lepo predstavljene sa

  prostranim i jednostavnim ekranima i ograničenim tasterima, omogućavajući da se fokus stavi na

  prijatno i intuitivno iskustvo za vozača i putnike.“

  Sa ovim novim konceptom, tablica sa imenom na modelu Grand Wagoneer dobija – prvi put – prostrani treći red.

  Proizvodne verzije modela Wagoneer i Grand Wagoneer treba da stignu u prodajne salone sledeće godine. One će se ponovo roditi u Americi – u Varenu, Mičigenu, blizu centra Detroita. Kao poklon svom proizvodnom domu i sedištu brenda, stakleni krov sa potpunim staklom Concept-a sadrži mapu koja prikazuje Detroit i okolinu.

  Kada serijska verzija modela Grand Wagoneer stigne sledeće godine, doneće vodeću sposobnost sa: tri dostupna 4×4 sistema i renomiranim vazdušnim oslanjanjem Quadra-Lift, vrhunskom dinamikom vožnje sa nezavisnom prednjom i zadnjom osovinom, neuporedivim mogućnostima vuče, moćnim performansama, naprednom tehnologijom, sigurnošću i povezanošću, novim nivoom komfora i ukupnom zapreminom u kabini za putnike – sve ovo upakovano u zadivljujući, elegantni novi dizajn.

  Grand Wagoneer koncept redefiniše šta ultimativni premijum terenac može da bude, hvaleći se američkom umetnošću i nasleđem

  Koncept Grand Wagoneer predstavlja budućnost ultimativnog vrhunskog terenca koncentrisanog na moderno i autentično. Zadivljujući ultra-premijum dizajn eksterijera koji sadrži moderne, a ipak poznate detalje i Obsidian Black akcente na svojoj spoljašnosti koji kreiraju novi vanvremenski dizajn. 

  Eksterijer Grand Wagoneer koncepta osmišljen je oko istaknute maske hladnjaka u nijansi Obsidian Black koja nosi čuvenih sedam proreza brenda Jeep. Svaki prorez sadrži složene lagane rezbarije, dok je prostor iznad i između svakog od sedam proreza osvetljen kako bi se stvorio prepoznatljiv LED dizajn. Ovaj LED dizajn čini elegantan obris maske hladnjaka, pomažući da se naglasi širina i ceokupna prednja strana vozila. 

  Sam terenac je u potpunosti obojen zadivljujućom novom spoljnom bojom u nijansi Arctic Ice, a direktno iznad maske hladnjaka su izdignuta osvetljena slova koja ispisuju reč “Wagoneer”. Dizajnerski tim je kreirao specijalni font za sva spoljašnja slova koncepta. 

  Na obe strane rešetke nalaze se dvostruka bifunkcionalna prednja svetla sa LED projektorom koja su postavljena u okvir od pravog drveta tikovine. Vrhunski dizajn oličava sposobnosti vozila i preko aluminijumske prednje pločice u nijansi Obsidian Black i naglašenih prednjih kuka za vuču. 

  Sa strane, Grand Wagoneer koncept ima veličanstven, markantan profil. Grand Wagoneer koncept terenca stoji uzdignuto na 24-inčnim aluminijumskim točkovima u nijansi Obsidian Black sa više krakova, koji sadrže 3D štampane elemente koji se nalaze tik ispod čuvenih trapezoidnih lukova točkova. Trodelna kapica točka ima Wagoneer logotip utisnut u akrilu. 

  Izdignuta aluminijumska slova sa bakarnim naglađemim detaljima na strani ispisuju „Grand Wagoneer“ na donjoj trećini svih vrata. Američka zastava je uz aluminijumska slova i odaje počast matičnoj zemlji brenda. 

  Zadnja LED svetla se obmotavaju od zadnje četvrtine panela do zadnjeg dela vozila i stvaraju čvrstu formu čime vozilo dobija luksuzniji izgled i dopunjuje ukupnu pojavu dizajna eksterijera. Suptilni zadnji difuzor nalazi se ispod električnog podizača vrata gepeka i pospešuje aerodinamičnost vozila sprovodeći vazduh za maksimalnu efikasnost.

  Kompletna spoljna LED svetla – uključujući vrhunska LED svetla, maglovke i zadnje svetlo – omogućavaju konceptu Grand Wagoneer da sija u bilo kojem okruženju.

  Elegancija koncepta Grand Wagoneer vidi se u potpunosti i pre nego što se vrata uopšte otvore. Nakon daljinskog aktiviranja, čitav paket spoljnih LED svetala suptilno se uključuje u kompletni niz koji oživljava konceptno vozilo.

  Krov od punog stakla vizuelno širi unutrašnji prostor vozila i prima prirodno svetlo za sve putnike. Na bočnoj strani staklenog krova s obe strane nalaze se krovni nosači s četiri otvora za koja se pričvršćuje prtljag. U svakom otvoru nalazi se dodatno drvo od tikovine koje je poduprto bronzanom rezbarijom.

  Tikovina je odabrana zbog svoje elegancije i trajnosti. Nekada je moglo da se vidi prvenstveno na jahtama i najekstravagantinijim imanjima, a sada je vrhunsko drvo izbor za dizajnere iz različitih industrija.

  Enterijer koji odiše i izuzetno vrhunskim luksuznim okruženjem, bogatim nasleđem modela Grand Wagoneer

  Koncept Grand Wagoneer predstavlja vrhunac ultra premium SUV enterijera u punoj veličini sa modernim američkim stilom, precizno izrađenim detaljima i elegantnim oznakama koje nadahnjuju elegancijom a putovanja čine vrhunskim.

  Kao što i ime kaže, Grand Wagoneer koncept nudi komfornu unutrašnjost za do sedam putnika zahvaljujući prostranim udobnim kapetanskim sedištima u prednjem i drugom redu, kao i trećem redu – prvom za natpisnu pločicu Grand Wagoneer. Opuštena atmosfera u unutrašnjosti – naglašena upotrebom prilagodljivog ambijentalnog osvetljenja, kako bojom tako i intenzitetom – nudi oslobađajući osećaj spokoja za sve putnike.

  Prostranost vrhunskog enterijera poboljšavaju veliki stakleni prozori koji pružaju pogled poput staklenika, karakteristika po kojoj se izdvajao originalni Grand Wagoneer i čini isto za današnji moderni Grand Wagoneer koncept. Kako je originalni Grand Wagoneer pružio prozor u svet, novi Grand Wagoneer koncept nadahnut je vrhunskim sposobnostima za prevoz i arhitektonskim dizajnom stvarajući ekskluzivno okruženje za svakog putnika.

  Mnogi elementi unutrašnjosti odaju počast bogatoj istoriji modela Grand Wagoneer, poput dvokrakog volana. Otvaranjem prednjih vrata na strani vozača otkriva se spoljna ivica instrument table koja ima natpis – EST. 1963 – to odaje počast prvoj godini originalnog modela Wagoneer.

  Vrhunska kombinacija održivih materijala

  Koncept Grand Wagoneer nudi najveću po dimenzijama premium pločicu sa natpisom ikada, prefinjenu i elegantnu. Unutar kabine, oniks stakleni središnji podupirač pruža se celom dužinom instrument table i graciozno naglašava prostranost unutrašnjosti. Staklo je održiv materijal koji se u potpunosti može reciklirati, dakle ekološki je i napravljen je od bogate prirodne sirovine.

  Središnji podupirač od oniksa izgleda kao da lebdi iznad strukturnog krila izrađenog od održivog sirovog aluminijuma, koji je takođe izabran kao ključni materijal za izradu zvučnika na vratima, dugmeta za pomeranje i okruženja ventilacionih otvora.

  Ovo strukturno aluminijumsko krilo postavlja 3D umetak od rezanog drveta preko instrument table i prednjih vrata. Ispod strukturnog aluminijumskog krila izlazi središnja konzola koja izlazi iz donje ploče i dodaje fluidnost dizajnu prostranoj kabini.

  3D umetak  od drveta ima skulpturalni kvalitet i otkriva elegantnu izloženu ivicu na instrument tabli, vratima i središnjoj konzoli. „Grand Wagoneer“ je urezan u sirovi aluminijum direktno u obrađeno rezano drvo na suvozačkoj strani instrument table.

  Iako je originalni Grand Wagoneer na svojoj spoljašnjosti imao puno drveta, Grand Wagoneer Concept u svojoj unutrašnjosti poseduje ogromnu količinu originalnog obrađenog rezanog  drveta. Ovo je jedan od mnogih primera kako je dizajnerski tim uspeo da na nov način prepriča novo poglavlje originalne priče modela Grand Wagoneer.

  Dodatna održiva uređenja enterijera uključuju potpunu oblogu od antilopa napravljenu od Dinamice – vrhunskog antilopa od mikrofibera koji se u potpunosti može reciklirati – kao i vrhunske patosnice napravljene od vlakana Thrive, koji se sastoji od recikliranog materijala koji koristi materijale pre i posle potrošnje. PUR, održivi sintetički materijal, izabran je za presvlačenje svih površina sedišta, konzole, vrata i instrument table u Grand Wagoneer konceptu.

  Enterijer podjednako bogat tehnologijom za vozača i putnike

  Ekran obuhvata gotovo 45 inča instrument table: 12,3-inčni ekran sa informacijama o vozaču iza volana, 12,1-inčni horizontalni ekran osetljiv na dodir služi kao glavni ekran na centralnoj konzoli, sa 10,25-inčnim horizontalnim ekranom za komfor koji je osetljiv na dodir, odvojen strukturnim aluminijumskim krilom. Pored toga, ekran od 10,25 inča namenjen putnicima koji pruža suvozaču dinamičnu kontrolu ekrana.

  Putnicima smeštenim na drugom redu sedišta na raspolaganju je ukupno 30 inča ekranskog prostora sa 10,25-inčnim ekranom za komfor koji se nalazi na centralnoj konzoli smeštenoj između dva prednja sedišta. Svaki putnik u drugom redu takođe ima pristup sopstvenom ekranu osetljivom na dodir od 10,1 inča.

  Enterijer bogat tehnologijom pokreće potpuno novi FCA sistem Uconnect 5, koji pruža pet puta brže radne brzine u poređenju sa prethodnom generacijom. Sistem Uconnect 5 je povezaniji, korisniji, bogatiji sadržajem i dodaje veću moć personalizaciju, čineći ga najnaprednijim sistemom Uconnect ikad. Pored toga, Android operativni sistem sistema Uconnect 5 postavlja osnove, pružajući pristup širokom katalogu aplikacija kako bi odgovorio na brzo rastuću potražnju za poboljšanim korisničkim iskustvom (UX).

  Grand Wagoneer concept jedini je audio sistem za vozila na svetu koji pokreće McIntosh – još jedan klasični američki luksuzni brend poznat po tome što nudi ugledne kućne audio sisteme koji pružaju vrhunsko uživanje u muzici i filmu. Audio sistem McIntosh koncepta Grand Wagoneer poseduje 23 zvučnika dizajnirana po meri povezana na 24-kanalno pojačalo koje pruža impresivno audio iskustvo. Audio elementi su dizajnirani u aluminijumu i sjajnoj crnoj boji, u skladu sa dizajnerskom estetikom vrhunskih kućnih audio sistema kompanije McIntosh.

  Napredna premium tehnologija električnih vozila

  Grand Wagoneer Concept sadrži beskompromisni plug-in hibridni sistem pogonskog sistema za električna vozila, u skladu sa planovima marke Jeep da u narednih nekoliko godina nudi mogućnosti elektrifikacije na svim modelima.

  Elektrifikacija će modernizovati marku Jeep u nastojanju da postane lider u „zelenoj“ ekološki prihvatljivoj premium tehnologiji. Ova vozila će biti najefikasnija i najodgovornija Jeep vozila ikada, pružaju apsolutnu i tihu slobodu na otvorenom, dok performanse, pogon na sva četiri točka i Jeep-ovo iskustvo zabave u vožnji podižu na novi nivo. Sa većim obrtnim momentom i trenutnim odzivom motora, ova električna vozila će ponuditi još zabavniji doživljaj vožnje na putu i ​​veću sposobnost nego ikad van puta.

  Istorija modela Wagoneer/Grand Wagoneer

  Nastao 1962. kao model za 1963. godinu, originalni Jeep Wagoneer je bio prvo vozilo sa pogonom na sva četiri točka uparen sa automatskim menjačem, pionir prvog modernog terenca. To je bio prvi terenac koji se poklapao sa pogonom na sva četiri točka sa vrhunskim kvalitetom vožnje, modernim izgledom i vrhunskim enterijerom. Nezavisna prednja osovina nije bila obavezna. Quadra-Trac®, prvi potpuno automatski sistem sa pogonom na sva četiri točka, predstavljen je 1973. godine.


  Grand Wagoneer predstavljen je prvi put 1984. godine i označio je početak vrhunskog terenskog vozila, pružajući kupcima nečuvenu kombinaciju standardnih karakteristika kao što su kožne presvlake, klima uređaj, AM / FM / CB stereo radio, dodata zvučna izolacija i spoljne obloge od drvenih zrna. Smatran „zlatnim standardom na tržištu“, Grand Wagoneer je takođe imao 360 c.i.d. V-8 sa povećanom konjskom snagom i obrtnim momentom i najvišom ocenom vuče u segmentu.