Vulin: Zašto se utakmica prekida zbog Mladića ali ne i zbog Nasera Orića

0
Screenshot/YouTube/BN

(Beta) – Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da smatra da glorifikovanje zločina u Srebrenici navijača Partizana jeste dovoljan razlog da se prekine fudbalski meč protiv Novog Pazara ali da mu nije jasno zašto se to isto ne dešava kada navijači domaćeg tima uzvikuju slične parole protiv Srbije i srpskog naroda.

“Kada navijači Novog Pazara viču ‘Vučiću, pederu’, to nije razlog za prekid meča, baš kao što skandiranje ‘Kosovo je pored Srbije’ ili ‘Alija, Alija mi smo tvoja armija’, takodje, nije razlog za prekid utakamice. Skandiranje navijača Partizana ‘Nož, žica, Srebrenica’ jeste, po mom dubokom uverenju, dovolјan razlog da se meč prekine, ali zašto skandiranje ‘Žuta kuća’ nije dovolјan razlog za prekid meča? Zašto je skandiranje Ratku Mladiću dovolјan razlog za prekid fudbalske utakmice, a klicanje Naseru Oriću nije?”, upitao je Vulin.

On je u saopštenju ocenio da organizatori Super lige moraju da odrede jasna pravila koja važe za sve i koja ne dozvoljavaju donošenje odluka pod pritiskom i najavio da će pozvati na sastanak direktora takmičenja da se i to pitanje reši.

“Pravila su ili ista za sve ili nisu pravila”, poručio je Vulin.

Meč izmedju Novog Pazara i Partizana, koji je beogradski tim dobio sa 4:1, prekinut je u nedelju uveče na više od pola sata zbog toga što su navijači Partizana skandirali Ratku Mladiću.

Utakmica je nastavljena tek nakon što je policija ispraznila taj deo tribina.