Vulin: Za postupanje policije sva odgovornost je moja

1
Screenshot/YouTube/BN

 (Beta) – Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da sva odgovornost za postupanje policije pripada njemu, a ocenio je i da je ona u svim situacijama postupala u skladu sa zakonom, povodom kritika da policajci nisu obezbedjivali blokade saobraćaja širom Srbije.

“Policijom se rukovodi u skladu sa zakonom i u skladu sa zakonom se rade procene njenog angažovanja”, naveo je Vulin u saopštenju.

Prema njegovim rečima, policija “niti može, niti hoće” da učestvuje u kršenju zakona davanjem bezbednosne podrške onima koji blokiraju saobraćaj.

“U skladu sa članom 29. Zakona o policiji, ministar na predlog direktora policije nalaže izvršenje zadataka. Za postupanje policije sva odgovornost je moja, a policija je u svim situacijama postupala u skladu sa zakonom”, rekao je Vulin.

Protesti i blokade saobraćaja održani su tri subote za redom u mnogim gradovima u Srbiji, a policije nije bilo na poslednja dva.

1 KOMENTAR

  1. Zato je ostavka najbolja opcija. Nekada su Ministri utrašnjih poslova bili svesni svoje odgovornosti, i podnosili ostavke za mnogo manje činjenja ili nečinjenja, i to sa jako manje štetnih okolnosti i posledica. Danas se Ministri bore do kraja, iako je društvena odgovornost i opasnost mnogo veća što je svojevrsni presedan. Možda je za vreme teških društvenih kriza u sferi bezbednosto i neprocenjivanje rizika, razlog da se ćuti i ne podnese ostavka. Ako ćemo po svemu suditi, možda je od svega toga bila “bitnija”, promocija knjige u Rusiji, a ne bezbednost građana od strane aktualnog Ministra. Sram.

Comments are closed.