Vulin: Vraćamo policajce pozornike, oni znaju svako dete i svaku brigu u kvartu

0
Screenshot/YouTube/BN

(Beta) – Ministar unutrašnjih poslova (MUP) Aleksandar Vulin izjavio je danas da će biti vraćeni “pozornici policaji, koji vode računa o svakom kvartu, znaju svako dete, roditelja, znaju brigu svakog svog sugrađanina” i pozvao mlade da se jave na konkurs za tu službu.

“Policajci pozornici znaju ko u zajednici krši zakon i može da ugrozi bezbednost naših porodica”, rekao je Vulin, koji je obišao polaznike 28. i 29. klase Centra koji se nalaze na obuci u Sremskoj Кamenici, prenelo je ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Kako je naveo, “kada budemo vratili pozornike u svaki kvart u našoj zemlji, bićemo sigurniji i bezbedniji”.

On je naglasio da “svi koji misle da treba da vežu svoju sudbinu i život, svoju profesionalnu karijeru, sa MUP-om treba da se prijave i budu na usluzi svojoj zajednici, zemlji”.

MUP je 24. marta 2021. godine, raspisao Кonkurs za upis 1.400 polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku za stručno osposobljavanje za obavljanje poslova i zadataka uniformisanog policijskog službenika.

Кonkursom su predviđena radna mesta policajac – 480 polaznika, saobraćajni policajac – 250 polaznika, granični policajac – 270 polaznika i policajac za rad u zajednici – 400 polaznika, na području Policijske uprave za grad Beograd i 26 područnih policijskih uprava, na koji se kandidati mogu prijaviti do 8. aprila ove godine.