Vulin: Velika Britanija naoružava teroriste na Kosovu

0
Foto BETA/MUP SRBIJE

(Beta) – Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin ocenio je da je odluka Velike Britanije o slanju oružja Kosovu “neprijateljski čin”, jer kako je rekao, ne može neko da naoružava teroriste i da se nada miru, prenelo je ministarstvo.

Vulin je za TV Pink rekao da Kosovo nema vojsku i da je po Rezoluciji 1244 jedina oružana snaga na Kosovu i Metohiji Kfor, te da Velika Britanija teroristima daje oružje za uništenje i da neki od njih idu na obuke za pilote u Tursku i Albaniju.

Kako je preneto u saopštenju, Vulin je istakao da je čitava filozofija kosovskog premijera Aljbina Кurtija da učiniti zlo Srbiji i Srbima, a dodao je i da nema nikakve šanse da Kosovo uđe u NATO pakt jer su procedure za prijem u tu vojnu alijansu “gore nego” za ulazak u Evropsku uniju.

“Nemaju nikakav kapacitet da naprave respektabilnu vojsku, nemaju novac za to, nemaju ljude. Šta će vam onda Кosovo u NATO paktu? Jedino da ih uzmete da bi isprovocirali Srbiju i da bi onda, kada Srbija ne može da ne reaguje, pozvali NATO pakt u pomoć i rekli – mi smo NATO članica, spasavajte nas od zle i grozne Srbije koja je kriva za kosmički nemir”, rekao je Vulin.

Vulin, koji Albance s Kosova naziva pogrdno Šiptari, dodao da sa nestrpljenjem očekuje šta će predsednik Srbije Aleksandar Vučić reći o tome, jer zna da “vrlo pažljivo prati situaciju” i da se “vrlo studiozno priprema” da iznese stav.