Vulin: “Stvaranje srpskog sveta rešava naše nacionalno pitanje, proces ujedinjena je počeo…”

0
Screenshot/YouTube/BN

(Beta) – Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da “nikome nije smetalo to što su se Nemci ujedinili i tako završili reviziju razultata Drugog svetskog rata, ali smeta što Srbi žele da žive u jednoj državi”.

“Verujem da stvaranje srpskog sveta rešava nacionalno pitanje Srba, da zaustavlja širenje ‘velike Albanije’, garantuje Srbima da se genocid nad njima nikada više neće ponoviti, a iznag svega osigurava se dugotrajan mir na Balkanu”, rekao je Vulin za današnje Večernje novosti, navodeći i da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i on “saborci, ali nije retko da ne mislimo isto”.

Prema njegovim rečima, “često čujem da se kaže kako ćemo svi živeti u Evropskoj uniji pa zato nema potrebe da se okupljamo u srpskoj državi”.

“Zaboravalja se da smo mi tako već živeli, vekovima u Osmanskom carstvu, nekoliko decenija u Austro-Ugarskoj, a četiri godine pod komandom Trećeg rajha”, naglasio je Vulin.

Kako je rekao, “nije rešenje da svi Srbi žive zajedno u tuđoj državi već da najveći deo Srba živi u svojoj zemlji”.

“Narod koji je upoznao ponovljeni genocid u svakoj generaciji i uvek od istih počinilaca nema pravo da ostavi svojoj deci priliku da i ona dožive istrebljenje svojih sunarodnika u delovima nacije gde ih ne štiti država. Zahvaljujući Vučiću Srbi su postali jedinstven politički narod i proces ujedinjenja je počeo, a to se više neće moći zaustaviti”, rekao je Vulin.