Vulin: Stavljena finansijska zabrana na imovinu Belivukove grupe

0
Prinstcreen/YouTube

(Beta) – Ministar unutrašnjih poslova Srbije, Aleksandar Vulin, izjavio je danas da se paralelno s krivičnom istragom protiv organizovane kriminalne grupe koju su predvodili Veljko Belivuk i Marko Miljković, sprovodi i finansijska istraga.

Već je stavljena zabrana raspolaganja i otuđenja imovine svih osumnjičenih, rekao je ministar.

“Dok se osumnjičeni pripadnici te kriminalne grupe nalaze u zatvoru, proverava im se imovina i Jedinica za finansijske istrage već je stavila zabranu otuđenja i raspolaganja imovinom svih osumnjičenih pripadnika organizovane kriminalne grupe”, kazao je Vulin.

Vulin je naglasio da je hapšenjem te organizovane grupe država pokazala ozbiljnost, “jer niko nije toliko moćan da bude nedodirljiv i da njegovo kršenje zakona može da bude oprošteno”.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio obaveštavan o “svakom koraku” u akciji hapšenja kriminalne grupe Veljka Belivuka.

“Vučić je znao šta će se dešavati, kada će se dešavati i lično je učestvovao u donošenju odluka. Predsednik Aleksandar Vučić je deo, važan deo, presudan politički deo borbe protiv organizovanog kriminala i zato su ove akcije toliko uspešne”, rekao je Vulin u Skupštini Srbije.

Ukazao je da borba protiv kriminala neće prestati jer dok se kriminalna grupa Belivuka i Marka Miljkovića nalazi u zatvoru, sprovode se finansijske kontrole i proverava njihova imovina.

“Ove akcije će se nastaviti, već se priprema nastavak operacije i sa ponosom mogu da kažem da predsednik Aleksandar Vučić insistira i kod MUP-a i BIA da nema zaštićenih, da možemo i moramo u skladu sa zakonom da radimo svoj posao i da niko nije toliko moćan i nedodirljiv da bi mu kršenje zakona bilo oprošteno”, rekao je ministar u Skupštini.

“Kada imate takvog predsednika i takvog vrhovnog komandanta (Vučića), onda nije mnogo teško raditi ovo što radimo”, zaključio je Vulin.

Poslanici su tokom rasprave hvalili borbu protiv mafije koju sprovodi država, a koju je predsednik Vučić najavio.