Vulin: Šta će nam EU ako članstvo znači da moramo da prihvatimo genocid u Srebrenici?

4
Printscreen/YouTube/ALO. RS

(Beta) – Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin ocenio je da je stvaranje takozvanog srpskog sveta “ključ opstanka” srpskog naroda.

U intervjuu za praznično izdanje Novosti, Vulin je upitao i šta će Srbija dobiti eventualnim članstvom u EU ako to, kako je rekao, podrazumeva da “moramo da odustanemo od istine o svom narodu, da prihvatimo srebrenički genocid, da se izvinjavamo Hrvatima zbog Jasenovca, da moramo da prihvatimo da nemamo prijatelje na Istoku, da moramo da napustimo Republiku Srpsku”.

“Čvrsto verujem u potrebu stvaranja ‘srpskog sveta’, da Srbi budu jedinstven politički narod koji o ključnim pitanjima donosi jedinstvene političke odluke i formuliše ih u Beogradu. To je ključ našeg opstanka”, ocenio je Vulin.

Dodao je da ne veruje u mogućnost izbijanja novog rata na Balkanu, ali i ocenio da je “najveći izvor sukoba” politika Velike Albanije.

“Da li je moguće da Viola fon Kramon, Zagreb, Priština, Podgorica, islamski elementi u Sarajevu nama zapravo žele dobro i zato napadaju ‘srpski svet’? Ne bih rekao. Svi nam žele dobro, ali tako da Srba bude što manje preko granica Srbije, a da uticaj Srbije ne postoji”, naveo je Vulin.

4 KOMENTARA

  1. Ne, stvarno, političari bi morali imati neku potvrdu da je s njima sve u redu. Tada ovakvi ne bi mogli da se bave politikom. Zamislite to, čovek koji je izbegao da služi vojsku, tera našu decu u rat! Ili neko misli da ovakva priča ide u nekom drugom pravcu?

  2. Ха, па није ваљда да сте се ви у власти, који проводите ту политику, тек сада упитали шта све морате и шта ћете све морати на том “путу” у ЕУ ? Ово сам ја могао и пре десет година да вам кажем.

  3. Za početak, dobro bi došlo i prihvatanje odgovornosti Srba, za “ratni zločin” u Srebrenici. Kako ćemo ga nazvati, drugo je pitanje, koje neće promeniti suštinu. Krijemo se iza forme, jer bi da zabašurimo istinu.

    • Dejane, nisu krivci Srbi. Ni Srbija. Kriv je onaj koji je naredio taj teški zločin, kao i nekoliko stotina izvršilaca. Ni ja, ni ti, ni niko od 7 miliona Srba, niko, osim njih.

Comments are closed.