Vulin: “Srbija treba da preispita evropski put. Ne verujem u EU, baš kao ni Džonson, Orban, Makron, Zeman, Salvini…”

2
Foto: Tanjug

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je Večernjim novostima da Srbija treba da preispita svoj evropski put, zbog sebe, ali i zato što EU stalno preispituje svoj odnos prema proširenju, pa i unutar sebe.

“Ne verujem u EU, baš kao što ne veruju ni Boris Džnson, Orban, Zeman, Salvini ili Makron. Spoljnopolitički prioriteti se menjaju, samo su očuvanje Srba, gde god da žive i očuvanje Republike Srpske nepromenjivi prioriteti”, rekao je Vulin.

Vulin je u Novostima ocenio i da Vučić mora da ostane na čelu SNS, jer bi njegov odlazak, kako je rekao, ugrozio sve za šta se borio čitavog života.

“Ako Srpska napredna stranka dopusti svom predsedniku da se povuče sa čela partije, onda SNS pokazuje neodgovornost i prema Srbiji i prema svojim biračima”, ocenio je Vulin.

Prema Vulinovim rečima, Srbija je Vučiću “namenila da bude njen vođa u istorijskom trenutku, kada se određuje sudbina naroda u naredih 100 godina”.

2 KOMENTARA

  1. Вулин, пречесто у улози најављивача тема којима ће се бавити председник Вучић, пречесто збуњује јавност. Тако и овом изјавом која је контра државној политици придружења Србије ЕУ. Но, видећемо да чли је прерано “ закукурикао” или ће га, као и досад, Вучић да потврди његове речи.

  2. Recite ovom čovjeku da se uvlačenje, mržnja, vulgarnost i glupost ne plaćaju. Neće dobiti centa za toliki trud. Sram bilo Srbiju kad on može da ima bilo kakvu funkciju.
    Pozdrav iz Crne Gore.

Comments are closed.