Vulin: Ruski eksperti će proveriti otpornost naših zgrada na zemljotrese

0
Screenshot/YouTube/BN

(Beta) – Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin kazao je danas da će stručnjaci ruskog Ministarstva za civilnu zaštitu, vanredne situacije i otklanjanje posledica elementarnih nepogoda doći u Srbiju kako bi proverili koliko su zgrade u Srbiji otporne na zemljotrese.

On je nakon sastanka u Moskvi sa ministrom Jevgenijem Ziničevim kazao, a njegovo Ministarstvo prenelo, da je dogovoren nastavak saradnje, a domaćinu se zahvalio na pomoći u unapređenju kapaciteta Srbije, kroz donacije opreme i obučavanju vatrogasno-spasilačkih jedinica.

“Ministar Ziničev je bio uz Srbiju u teškim trenucima naše istorije. Kada god je bilo teško, kada god su nam pretile humanitarne katastrofe Ministarstvo za vanredne situacije Ruske Federacije bilo je tu za nas, baš kao i osoblje Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu”, naveo je i dodao da pomoć Rusije nikada nije bila “politički uslovljena”.

Ziničev je poručio je da će MČS i dalje razvijati Srpsko-ruski humanitarni centar.

Ministar policije Srbije je na kraju radne posete Rusiji obišao 13. Međunarodni salon bezbednosti “Kompleksna bezbednost 2021”.