Vulin: Pretnje bombama u tržnim centrima stigle iz Švajcarske, ali to ne mora ništa da znači

0
EPA-EFE/Tibor Rosta

(Beta) – Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da su pretnje o postavljenim bombama u četiri tržna centra u Beogradu i Nišu pre tri dana stigle sa servera u Švajcarskoj, ali da to “ne mora ništa da znači”.

Vulin je za RTS izjavio danas da su u pitanju hakerski “organizovani napadi” i “čist ekonomsku udar”, koji su mogli da ih pošalju s bilo kog mesta koristeći taj server.

Naveo je da se sumnja da su te pretnje, kao i dojave o navodno postavljenim bombama u avionima na ruskim linijama, poslate “iz Ukrajine i jedne zemlje EU”, ali da to ne može da dokaže.

On je, govoreći o hapšenjima vodje kriminalne grupe Darka Šarića i njegovih saradnika, osumnjičenih za trgovinu drogom i druga krivična dela, rekao da je to uradjeno u saradnji sa EUROPOL-om, “u medjunarodnoj operaciji koja se odvija na više kontinenata”, i koja je u toku.

“Još nekoliko lica iz ove grupe su bekstvu, tragamo sa njima”, rekao je Vulin.

Na pitanje da li je kriminalna grupa Darka Šarića povezana s grupom Veljka Belivuka, koji je takodje u zatvoru, Vulin je odgovorio da je “sve, više – manje, povezano”.