Vulin: Od koronavirusa su preminula tri pripadnika Vojske Srbije

1
Foto: Beta

Od koronavirusa su preminula tri pripadnika Vojske Srbije – dva civilna lica i jedan podoficir, inficirana su 52 pripadnika, a u izolaciji je njih 167, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin, prenosi N1.

On je na predstavljanju rezultata Vojske i Ministarstva tokom borbe protiv koronavirusa, rekao da je bilo ukupno oko 300 inficiranih njihovih pripadnika, a da trenutno niko nije u teškoj situaciji, niti životno ugrožen, ni na respiratoru.

Vulin je istakao da je, za vreme borbe protiv pandemije, vođena “besomučna, potpuno neutemeljena medijska kampanja” protiv privremenih bolnica koje je formirala Vojska.

On je dodao da se ta kampanja vodila namerno i planski, “puštane su lažne vesti, sa željom da se povredi vlast”.

Vulin je naveo da je na merama borbe protiv koronavirusa dnevno direktno bilo angažovano 1.500 prripadnika Vojske, plus prateće službe – logistika i zdravstvo, a vojska je radila i svoje operativne zadatke. Vojska je, dodao je on, obezbeđivala 18 graničnih prelaza, 51 zdravstvenu ustanovu u 24 grada i opštine i 153 ustanove socijalne zaštite u 50 gradova i opština.

Vulin je naveo i da je vojska postavila 5.122 kreveta u devet privremenih bolnica, i da je u celosti ispunila svoj zadatak, ono što se od nje očekivalo.

Tokom vanrednog stanja vojska je angažovala 2.200 vozila za te potrebe, koja su prevezla 43.000 osoba i 29.000 tona tereta.

1 KOMENTAR

  1. Jedan od zarazenih je moj zet.Majmun ih je poslao na granicu bez ikakve zastitne opreme.Ali Volin je dobio pozitivna brojanja.Odgovornost mora da se plati. Kad,tad.

Comments are closed.