„Oni više, osim kroz rešetke, sunca neće videti”: Vulin o Belivukovoj grupi

1
Screenshot/YouTube/BN

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je u Zvorniku da zna da banda Veljka Belivuka konačno sklonjena sa lica zemlje i da će najveći deo njih, ako ne i svi, dobiti zasluženu kaznu i ako ima pravde – doživotnu robiju.

„Oni više, osim kroz rešetke, sunca neće videti“, rekao je Vulin novinarima tokom posete Zvorniku, prenosi N1.

On je naglasio da to zna pošto u policijskom radu morate da imate dokaze za ono što treba da uradite. „Nekad nešto znate operativno ali između operativnog saznanja i onoga što možete da prikažete pred tužilaštvom i pred sudijama veliki je put“, rekao je Vulin.

„Ja sam na čelo MUP-a došao negde u oktobru mesecu, 8. decembra smo formirali radnu grupu sa zadatkom da se bavi upravo Belivukom, Miljkovićem i njihovim pomagačima, 4. februara njih više od 30 je uhapšeno, a nadam se da će u narednih nekolio dana biti podignuta i optužnica – da će to uraditi tužilac za organizovani kriminal, gospodin Nenadić, i znam da smo zajedno sa BIA i uz veliku podršku predsednika Vučića razbili jednu od najsurovijih bandi na ovim prostorima“, rekao je Vulin.

On je precizirao da namerno kaže „na ovim prostorima“ jer njihovo delovanje nije bilo vezano samo za republiku Srbiju.

„Pojavivali su se oni u mnogim zemljama regiona, ali to ćete videti na samom suđenju i videćete koji su rezultati istrage, kad se šta dešavalo ne znam ali znam da je ta banda konačno sklonjena sa lica zemlje i da će najveći deo njih, ako ne i svi dobiti zasluženu kaznu i ako ima pravde dobiće doživotnu robiju, oni više, osim kroz rešetke, sunca više neće videti“, rekao je ministar.

1 KOMENTAR

Comments are closed.