Vulin: Neka se Rama izvini za podršku ubicama iz OVK…

1
Foto: Beta (BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/Darimir Banda/MO)

(Beta) – Ministar odbrane Aleksandar Vulin ocenio je danas, povodom verbalne note koju je Ministarstvo spoljnih poslova Albanije uručilo Srbiji zbog njegovih uvreda kojima kvalifikuje Albance, da albanski premijer Edi Rama treba da se izvini za “Žutu kuću i podršku ubicama iz OVK”, pa da onda “leči povređenu sujetu”.

Vulin je u saopštenju rekao da je premijer Albanije pozvao Ministarstvo spoljnih poslova te zemlje u pomoć kada je ostao bez argumenata za raspravu, i da to nije “ništa novo, jer je tako bilo kroz istoriju sve do NATO agresije, uvek se nekom kuka za pomoć, a protiv Srba”.

“Za zemlju Esad paše Toptanija malo je nesreća većih od Rame, ali to je stvar Albanije, a nesreća koju bi napravila ‘velika Albanija’ na Balkanu je nesreća svih nas koji na Balkanu živimo, i zato ću se protiv nje boriti pa ma koliko to kvarilo sliku koju je sam o sebi napravio Rama”, rekao je Vulin, a prenelo Ministarstvo odbrane.

Ministarstvo spoljnih poslova Albanije pozvalo je ambasadora Srbije u Tirani kako bi mu predao verbalnu notu, nakon izjava Vulina u kojima Albance naziva “Šiptarima”, ignorišući presudu suda u Srbiji po kojoj je taj termin “politički nekorektan i uvredljiv”.

1 KOMENTAR

  1. Pa kako albanci sebe zovu na njihovom jeziku? Rec Albanija je italijanska rec, poput Montenegro.

Comments are closed.