Vulin: “Ja u svakom srpskom selu mogu na slavu, Komšić ne može ni u jednu hrvatsku opštinu. Razumem zašto je ljut…”

0
(BETAPHOTO/MUP SRBIJE/MO)

 (Beta) – Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin poručio je danas predsedavajućem Predsedništva Bosne i Hercegovine Željku Komšiću “da može da mrzi i vređa, ali ne može da objasni zašto bi takozvano Кosovo moglo da bude država, a Republika Srpska ne može, a posebno ne može da brani Srbima da žele da zajedno traju”.

Vulin za koga je Komšić rekao da je bio “kafe kuvarica Mire Marković” i da “nikada neće biti ostvareni njegovi snovi”, odgovorio je da “razume zašto se Komšić toliko ljuti kada ja izgovorim ‘Srpski svet’. Ja u svakom srpskom selu mogu da proslavim slavu i podelim hleb, a Komšić, predstavnik Hrvata izabran od Bošnjaka i nepriznat od Hrvata u BiH i u Hrvatskoj, ne može da dođe ni u jednu hrvatsku opštinu u BiH – njegovi sunarodnici su ga proglasili nepoželjnim”.

Vulin je u saopštenju koje je prenelo Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, napisao i da je Mira Marković “sanjala opstanak Jugoslavije” i da je “to bio san i moje mladosti, a taj san se neće ostvariti”.

“Velika Jugoslavija je razbijena i narodi koji su u nju uneli samo strah da će biti kažnjeni za zločine nad Srbima u dva svetska rata, iz Jugoslavije su izašli, po prvi put u istoriji, s državama koje su tokom devedesetih uglavnom etnički očistili od Srba. Otuda i toliki bes kada Srbi glasno i jasno zatraže da se kaže šta je njihovo”, napisao je Vulin.