Vulin i zvaničnici Vojske Srbije posetili porodice poginulih pilota

0
Fotografije: BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/MO

(Beta) – Porodice dvojice poginulih pilota Ratnog vazduhoplovstva Srbije danas su posetile kolege poginulih iz jedinice, ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Milan Mojsilović, komandant RV i PVO, general-major Duško Žarković, komandant 204. vazduplovne brigade pukovnik, Brane Krnjajić.

Major Dejan Krsnik i kapetana prve klase Zvonko Vasiljević su u petak poginuli pri padu aviona MiG-21 u oblasti sela Brasina kod Malog Zvornika.

Zvaničnici su porodicama poginulih pilota izrazili saučešće i preneli i izraze saučešća predsednika Aleksandra Vučića.

U saopštenju Ministarstva odbrane piše da je “Ratno vazduhoplovstvo izgubilo dvojicu vrhunskih, iskusnih pilota, dobre ljude omiljene u kolektivu. Sve zadatke izvršavali su odgovorno, odani svojoj oficirskoj profesiji i svom narodu. Bili su deo našeg ponosa i teško nam pada što nisu više ni sa vama, ni u našem stroju odbrane”.

Ta nesreća, piše u saopštenju, “zabolela je ne samo porodice i prijatelje, već sve pripadnike Ministarstva odbrane i Vojske i građane Srbije koji cene danonoćni rad i budnost pilota Ratnog vazduhoplovstva”.

Ministar Vulin i general Mojsilović su porodicama poginulih rekli da će Vojska Srbije brinuti o njima “kao o svojima, kao što brine o svakom u velikom kolektivu ljudi koji su život zavetovali otadžbini”.