Vulin: “Hil misli da može da nas natera na bilo šta kao da smo u rezervatu”

0
EPA-EFE/J.P. Gandul

(Beta) – Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin kritikovao je danas američkog ambasadora u Beogradu Kristofera Hila, rekavši da on misli da može da natera Srbiju na bilo koji potez.

Povodom sinoćne Hilove izjave da ne razume šta je Vulin hteo da postigne posetom Moskvi, srpski ministar policije je rekao da Rusija “ne tera” Srbiju ni na šta, prenelo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

“Rusija nas ne tera ni na šta, ali zato američki ambasador Hil misli da nas može naterati na bilo šta kao da smo Komanči u rezervatu. Ne znam šta ambasador Hil misli da postigne ubeđujući nas da priznamo Kosovo, a mislim da ni on ne zna šta misli da postigne”, rekao je Vulin.

Naveo je da “ne zna ni šta je gost u Srbiji, ambasador Hil, hteo da postigne komentarisanjem postupaka ministra u Vladi Srbije, koja mu je domaćin”, i dodao da “zna da ambasador Srbije u SAD nikada ne bi komentarisao postupke ministra iz Vašingtona”.

“Kada je već podelio sa nama šta misli o ministrima Srbije mogao bi da kaže i koje su to odluke na koje nas tera Rusija, a nisu u našem interesu. Da li je u našem interesu da priznamo lažnu državu Kosovo ili da srušimo Dejtonski sporazum ili da uvedemo sankcije Rusiji i ostanemo bez gasa”, naveo je Vulin.