Vulin: “FBI nije imao nikakve veze sa hapšenjem grupe Veljka Belivuka…”

0
Screenshot/YouTube/BN

(Beta) – Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je kriminalna grupa Veljka Belivuka uhapšena isključivo na osnovu rada srpske policije, BIA i Tužilaštva za organizovani kriminal i dodao da američki FBI sa tim nije imao nikakve veze.

Na kolegijumu sa rukovodiocima Uprave kriminalističke policije, Vulin je ocenio da nekima u zemlji i regionu očigledno smeta hapšenje pripadnika tog klana zbog čega se danima služe “neistinama i lažima” i napadaju njega i predsednika Aleksandra Vučića.

Vulin je rekao da je isključiva zasluga za razbijanje tog kriminalnog klana na srpskim organima gonjenja, jer su pokazali da su spremni da se obračunaju i sa najsurovijim kriminalnim grupama i da on, kao ministar unutrašnjih poslova, neće dozvoliti da bilo ko omalovažava rad ovih profesionalaca.

“Rizikujući sopstvene živote, vi ste se obračunali sa kriminalnom grupom Belivuk-Miljković i oslobodili Srbiju od tog zla. Danas neki pokušavaju na razne načine da omalovaže vaš rad i pripišu ga strancima iako i sami znaju koliki nivo profesionalizma posedujete i da je razbijanje ove grupe samo vaša zasluga”, rekao je Vulin.