Vulin: Dok Vučić vodi Srbiju i dok sam ja ministar odbrane, Srbija neće ući u NATO

5
BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/Darimir Banda/DS

Predsednik Pokreta socijalista (PS) Aleksandar Vulin poručio je danas sa skupa svoje partije u Požarevcu da dok Aleksandar Vučić vodi Srbiju i dok je on ministar odbrane Srbija neće biti član NATO pakta, niti bilo kog vojnog saveza.

On je rekao da su na Varvarinskom mostu na današnji dan pre 21 godinu stradali nedužni civili i deca. 

“Na današnji dan pre 21 godinu, NATO pakt je izvršio jedan od najstrašnijih zločina prema civilnom stanovništvu. Na Varvarinskom mostu ubijeni su žene, deca, ubijeni su najbolji matematičari, najbolje ćerke, najbolji sinovi, ubijena su naša deca”, naveo je Vulin.

Lider PS-a je istakao da će njegov Pokret socijalista Vučićevu politiku vojne neutralnosti uvek slediti i podržavati.

“Srbiji niko nikada neće moći da naredi da čini zlo kakvo je činjeno nama. Srbija je vojno neutralna, to je izabrala da bude, to je najčasniji put koji smo mogli da izaberemo i to je politika predsednika Vučića koju će Pokret socijalista doslovno i uvek podržavati”, naveo je, a prenela u saopštenju njegova stranka.

Vulin je napomenuo da Srbija nikada neće prestati da traži odgovornost za zločine koje je NATO pakt počinio nad srpskim stanovništvom.

“Srbija neće prestati da traži odgovornost, Srbija neće prestati da se seća ni ubica, ni žrtava. Dvadeset jednu godinu je premalo da bismo zaboravili kakvo nam je zlo učinjeno i da za to zlo niko nikada nije odgovarao. A ni dvesta godina neće biti dovoljno da zaboravimo naše žrtve, naše pobijene i da prestanemo da ih se sećamo”, rekao je predsednik Pokreta socijalista u Požarevcu.

Vulin je sa članovima PS-a minutom ćutanja odao poštu svim nevinim žrtvama stradalim na Varvarinskom mostu za vreme NATO agresije 1999. 

(Beta)

5 KOMENTARA

  1. E moj ministre u tvom Ministarstvu odbrane Republike Srbije, deluje jak ustaski lobi. Ti za to znas i nista ne preduzimas. Cuvaj se prijatelja a ja cu te sacuvati od neprijatelja. Za tebe pozdrav Smrt fasiumu, sloboda narodu.

  2. Volem sto smo mazohisticno uporni. “Reformisan” ultradesnicar rusofil i nenereformisan staljinista u zemlji magle,mulja,memle i skoro besplatne radne snage. Svetla buducnost je pred Srbijom. Svetla od baklji,pretpostavljam

  3. Srbija nije neutralna, čak ni vojno. U njoj još uvek ključa oganj boljševizma. To nije tajna za bilo koga, ponajmanje za ideološke neprijatelje koje se i ne ustežemo da tako tretiramo. Tu nema izlaza sve dok jedna od strana sasvim ne propadne – ili mi, ili zapad. Sve kvote idu na našh štetu, a mi se negde nadamo da će, zbog nas, naši ideološki saveznici ugroziti i svoj opstanak. To se, naravno, neće desiti. Ergo, možemo računati da smo već propali, pošto nam se ne bi verovalo sve i da se naprasno preokrenemo. Zato i ubrzavamo u bezdan.

  4. Политика војне неутралности је политика установљена далеко пре Вучића и Вулина заједно. Према томе то је најмање Вучићева политика војне неутралности, а ако је већ треба назвати нечијом, онда је она Коштуничина. А овакве изјаве иначе приличе комунистима, историја, по њима, је увек почињала од њих.

Comments are closed.