Vulinu i delegaciji zabranjen ulaz u uniformama u Crnu Goru, prisustvovali liturgiji koju je služio Amfilohije, položili venac na grob Pavla Bulatovića

4
BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/Jovo Mamula/DS

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin sa pomoćnikom Milanom Rankovićem i oficirima Vojske Srbije Rajko Milovanovićem, Mihailom Zogovićem, Veskom Mimovićem i Vasilijem Furundžićem,  položio je danas venac na grob bivšeg saveznog ministra odbrane Pavla Bulatovića u Gornjim Rovcima.

Delegacija Srbije ušla je u Crnu Goru u civilnim odelima nakon što od crnogorskih vlasti nije dobila saglasnost da to učini u vojnim uniformama, rekao je za Vijesti poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović.

Vulin je agenciji Tanjug rekao da nisu tačne spekulacije da je delegacija Vojske Srbije zaustavljena na graničnom prelazu sa Crnom Gorom.

Ministarstvo odbrane je saopštilo da je Vulin sa članovima delegacije Ministarstva odbrane i Vojske Srbije prisustvovao svetoj liturgiji u manastiru Kostrikovača u Rovcima kod Kolašina, povodom 20 godina od atentata na saveznog ministra odbrane SR Jugoslavije Pavla Bulatovića.

Liturgiju je služio je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, a liturgiji su prisustvovali članovi porodice Pavla Bulatovića, poslanici Demokratskog fronta i Socijalističke narodne partije Crne Gore.

Prema navodima Večernjih novosti, crnogorske vlasti su u ponedeljak posle podne najpre dozvolile delegaciji Ministrastva odbrane Srbije da u Kolašin mogu da dođu u uniformama da bi tokom večeri pozvali ambasadora Srbije u Podgorici Vladimira Božovića na hitan sastanak saopštivši mu da dozvola za uniformu više ne važi.

Pavle Bulatović je ubijen 7. februara 2000. u restoranu Fudbalskog kluba Rad u Beogradu.

Nema informacija da je u Rovcima neko zvanično napravio pomen Bulatoviću od 2001.

Vijesti podsećaju da je ministar odbrane Srbije, uz šefa diplomatije Ivicu Dačića, najoštriji kritičar politike crnogorskih vlasti, nakon usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti.

Vulin je u januaru ove godine uručio jednom od lidera opozicionog Demokratskog fronta iz Crne Gore, Andriji Mandiću, vojnu spomen-medalju za doprinos sistemu odbrane Srbije, kao i oficirsku sablju. 

(Vijesti/Večernje novosti/Beta)

4 KOMENTARA

  1. Nakon mnogo godina sjetište se Pavla Bulatovića. A ko ga je i zbog čega ubio…?

  2. E, moj ministre, a ja sam 6 meseci u uniformi bio u Crnoj Gori
    (stažiranje, sept.1989/90. Sarajevo – Titograd).
    Ko ti je kriv kad nisi na vreme služio vojsku!! 😎

  3. kakvu on ima uniformu i otkud on na pomen da ide pavle je ubijen za vreme njegove vlasti i sad ga se kao setio

Comments are closed.