Vuk Jeremić: “Preuzimam na sebe odgovornost za bilo koju vrstu nelagode koju bi neko iz NS mogao da oseća zbog podrške Ponošu. Podrška će biti bezrezervna…”

0
Foto: Igor Pavićević

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da odluka da se podrži kandidatura Zdravka Ponoša za predsednika Srbije nije bila laka za stranku, ali da će biti bezreezervna. On je u izjavi za N1 rekao da je na Predsedništvu odluka doneta tesnom većinom glasova, a da je razlog za protivljenje način na koji je kandidatura Ponoša isplanirana i predstavljena javnosti.

„Ja na sebe preuzimam odgovornost za bilo koju vrstu nelagode koju bi danas bilo ko iz NS zbog te odluke mogao da oseća. Ali Narodna stranka je državotvorna stranka ozbiljnih ljudi. Naša odluka da sačuvamo jedinstvo opozicije je konačna i naša podrška zajedničkom kandidatu će biti bezrezervna. Pred nama je teška borba protiv režima u potpuno neravnopravnim uslovima i NS će biti njen najčvršći deo“, izjavio je Jeremić.

Predsedništvo Narodne stranke odlučilo je u subotu uveče da povuče predlog da prvi potpredsednik stranke Miroslav Aleksić bude kandidat za predsednika Srbije. Tesnom većinom glasova Predsedništvo je donelo odluku da podrži predlog Stranke slobode i pravde da zajednički kandidat koalicije za predsednika Srbije bude doskorašnji funkcioner Narodne stranke Zdravko Ponoš.