Američki oskarovac i reditelj Vudi Alen, koji se usled optužbi da je zlostavljao usvojenu kćer suočio s prezirom kolega iz filmske industrije, ne uspeva da pronađe izdavača za svoje memoare, piše Njujork tajms.

Čini se da niko ne želi da objavi nove memoare Vudija Alen jer je u Americi stekao status „persone non grate“.

Po pisanju lista Alen je prošle godine svoju knjigu ponudio raznim izdavačima, ali svi su je odbili zbog straha od „negativnog publiciteta“ i od pokreta Me Too.

Čelni ljudi u američkim izdavačkim kućama veruju da bi za njih saradnja s rediteljem bila „pogubna“.

Navodno je reditelj svoj projekt još prošle godine ponudio najvećim američkim izdavačima – „HarperCollins“-u, „Hachette“-u, „Macmillan“-u, „Simon & Schuster“-u i „Penguin Random House“-u.

Otkad je pokret Me Too posvetio pažnju njegovom navodnom zlostavljanju ćerki Dilan Ferou kad je imala sedam godina, Alen je u nemilosti izdavača iako je oslobođen optužbi.

Brojni glumci i glumice, koji su ranije radili s Alenom distancirali su se od njega i rekli da s njim više ne nameravaju da sarađuju.

Dugogodišnja Alenova prijateljica i spisateljica Defne Merkin kaže da je na memoarima radio jako dugo te da oni verovatno nude i njegovu stranu priče.

„Lično ne vidim nikakav posao u njegovoj budućnost“, smatra urednik za nagrade Verajitija Tim Graej dodajući kako se nada da će mu istorija biti sklonija od aktuelnog trenutka.

Zasad je želju za saradnjom pokazala španska produkcijska kuća Mediapro koja je s rediteljem u februaru potpisala sporazum o snimanju novog filma, a izdavača za memoare će možda uspeti da pronađe u Francuskoj.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.