“Vučiću, dalje ruke od naše stranke…”

0
BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/Jovo Mamula/DS

 Predsednik Pokrajinskog odbora (PO) Demokratske stranke (DS) za Vojvodinu Nebojša Novaković izjavio je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokušava da preuzme kontrolu nad DS uz pomoć grupe bivših i nekolicine sadašnjih funkcionera stranke koji u tom imaju svoj lični interes.

Kako je saopšteno iz PO DS, Novaković je rekao da su onima koji na silu pokušavaju da preuzmu stranku na raspolaganje stavljeni svi resursi vlasti i da je lažna sednica stranačkog Glavnog odbora koja se najavljuje za nedelju, 17. maja samo pozornica na kojoj treba odigrati još jedan čin te predstave.

“Svi znaju da (Zoran) Lutovac ima podršku većine članova Glavnog odbora i još ubedljiviju podršku članstva, pa se postavlja logično pitanje na čiju onda podršku računaju glavni izvodjači radova u ovom “‘poslu'”, kazao je Novaković.

Dodao je da imaju podršku onih koji im mogu obezbediti salu u Sava centru u doba epidemije korona virusa, onih koji ih protivzakonito mogu upisati u državni registar kao pravne zastupnike stranke, onih koji im mogu obezbediti histeričnu podršku režimskih medija i koju mogu da ucenjuju njihove članove zaposlene u javnim preduzećima…

“Sve te mehanizme zloupotrebe i pritiska na Demokratsku stranku može pokrenuti jedino Aleksandar Vučić i zato niko nema dilemu kada kaže da Lutovca zapravo smenjuje Vučić. Sad je to svima postalo očigledno i svi sada treba glasno da kažemo: Vučiću, dalje ruke od Demokratske stranke”, naveo je Novaković.

(Beta)