Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je na današnjoj sednici Glavnog odbora SNS da će parlamentarni izbori biti održani verovatno krajem marta ili početkom aprila naredne godine i ocenio da će biti „najteži“ izbori, jer će, kako je naveo, „mnogi želeti da Srbija više ne bude suverena i samostalna zemlja“, dok drugi „hoće da pljačkaju još više“, preneo je N1.

Obraćajući se članovima Glavnog odbora SNS-a u Beogradu, Vučić je pozvao funkcionere naprednjaka da se tokom leta spreme za izbore i da građanima „govore istinu po pitanju Kosova i Metohije, Crne Gore, naše spoljne politike“.

„Hoću da razgovarate sa ljudima, nemojte da vam to bude teško. Nemojte da govorite da smo uradili nešto što nismo uradili, nemojte da ih obmanjujete već im govorite istinu“, kazao je predsednik SNS-a i najavio da će u naredne tri nedelje obići stranačke opštinske odbore u Beogradu. 

Vučić je kritikovao pojedine funkcionere naprednjaka navodeći da su „više energije potrošili na međusobne spletke i svađe“ nego što su, kako je rekao, odgovorili političkim protivnicima SNS-a. 

„Ne mogu više to da slušam, pozabavite se malo političkim protivnicima. Postavite nekad svoja leđa, a ne uvek da to budu Vučić i trojica oko njega“, naveo je lider naprednjaka.

On je rekao da se političkim protivnicima više suprotstavljaju saobraćajni znaci nego neki naprednjački funkcioneri, jer čekaju da vide šta će biti i gde bi našli za sebe mesto, i uputio im niz kritika.

Vučić je izjavio i da će biti kadrovskih promena u lokalnim samoupravama u kojima je SNS na vlasti, kao i na stranačkim listama za lokalne i parlamentarne izbore.

On je rekao da će neki od lokalnih funkcionera SNS-a „dobrovoljno“ otići sa funkcija, navodeći da je „prirodno“ da dođe do fluktuacija unutar stranke i da se oslobađa prostor za nove ljude. 

„Moj predlog je da izađemo sa velikim brojem novih, mladih ljudi, koji će imati želju, strast, energiju da pokažu koliko vole svoje selo, svoj grad i zemlju i koliko su u stanju da se bore za Srbiju“, rekao je Vučić.

Sednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke počela je danas oko 16 sati.

Posle dela sednice otvorene za javnost, ona je nastavljena iza zatvorenih vrata.

Sednici u SC Šumice prisustvuju funkcioneri stranke Maja Gojković, Jadranka Joskimović, Nebojša Stefanović, Marko Djurić, Miloš Vučević, Milenko Jovanov, Zoran Babić, Miroslav Čučković i drugi.

Komentar(1)

  1. ČIK, ČIK, NE POGODI, ŠTA VOĐA MISLI ŠTA MU GODI!
    17. juna 2019. 14:01

    Trebao bi da iskoristi vauvaučere pa da odmori, da bi Srbija mogla da odmori od njega.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.