“Vučićeva izjava o Kosovu je jeftina dramatizacija i zastrašivanje građana…”

2
Foto: Nedeljnik

Član predsedništva pokreta Metla i predsednik DSS Miloš Jovanović izjavio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić govoreći o rešavanju pitanja Kosova i Metohije na tv Prva ovaj problem nepotrebno i štetno dramatizovao, iznevši predvidjanje da će Srbija uskoro biti izložena ultimatumu da prizna nezavisnost Kosova pod ratnom pretnjom.

Istakavši da neprihvatljivo rešenje pitanja Kosova neće dobiti njegovu podršku, a da su 1914. i 1999. godine učinjene po njemu sudbinske greške, Vučić je rekao da će odluku da prepusti narodu na referendumu, a za Jovanovića dve činjenice jasno ukazuju na nerealnost ovih dramatičnih najava.

“Niti se današnja pozicija Srbije i odnos snaga u svetu može porediti sa stanjem 1914. i 1999. godine, niti može da se prepusti narodu odlučivanje o pitanju priznanja secesije Kosova i Metohije. Referendum u kome predsednik Srbije vidi rešenje za beg od sopstvene predsedničke odgovornosti ne može da sadrži pitanje koje nije u skladu sa Ustavom, a ono koje predstavlja izjašnjavanje o priznanju nezavisnosti Kosova to sigurno ne bi bilo. Jednom rečju, niti će biti ultimatuma pod pretnjom rata, niti o secesiji Kosova može da se odlučuje ne referendumu”, saopštio je Jovanović.

(Beta)

2 KOMENTARA

 1. O Kosovu i Metohiji se ne raspravlja, ono se brani na svim frontovima i ne treba zuriti sa resenjem.
  Ako zapadu smeta R.Srpska onda ce im morati zasmetati i juzna srpska pokrajina.
  Ne mogu dvostruki arsini niti moze mimo medjunarodnog prava.
  Ne moze da za Srbe ne vazi nista, da smo samo mi osudjeni da budemo veciti krivci, da se samo nas ultimativno vredja i unizava, ne moze to tako, nije moglo ni 1914.
  Znaci, bez obzira ko je predsednik Srbije, o juznoj se pokrajini ne raspravlja, ona se brani. I nije tacno da ima 2 miliona albanaca i da ce ostati u Srbiji. Oni ce otici sami zbog zlocina koje su cinili, napustice srpski teritorij kad-tad.
  Da smo Srbi kao sto nismo svi koji zivimo van Srbije, BiH C.Gore, Hrvatske, uzeli bi licne karte drzava u kojima smo rodjeni i time popravili sliku o nasem procentu, poreklu i postojanju.
  Svaki covek ima pravo da na osnovu rodjenja, porekla i rodjenja svoje dece zadrzi drzavljanstvo svoje domovine porekla.
  Iskoristimo to pravo.
  Po medjunardnom pravu, pravo na imovinu je pravo svih prava, pa ako su nas i proterali nismo potpisali da se odricemo imovine i domovine.

Comments are closed.