“Vučićev rejting pada, zato mu se žuri da održi lažne izbore. Neodgovorno…”

3
Foto: Nedeljnik

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović izjavio je večeras da je rejting Aleksandra Vučića počeo da pada i da on i njegova vlast to znaju.

“Između ostalog, zato im se žuri, potpuno neodgovorno prema ljudskim životima, da održe lažne izbore 21. juna”, rekao je Stefanović gostujući u emisiji “Pressing” na N1.

Rekao je da zemlju vode kumovi, prijatelji, ljudi s kupljenim diplomama i navijačke grupe i da je Vučić uveo zemlju u stanje hladnog građanskog rata.

“Mi protiv sebe sa druge strane imamo režim koji je oteo ovu državu, oteo medije, uništio sve institucije”, rekao je.

Štrajk glađu Boška Obradovića ispred Skupštine Srbije je pre svega lični čin, smatra on.

“Mi smo svi iskazali solidarnost sa njim, ali je štrajk veoma štetan, pre svega po njegovo zdravlje”, rekao je.

Naveo je da je više puta razgovarao s Boškom i da su ga i on i mnogi drugi molili da prekine štrajk.

“Svi priželjkujemo da se to što pre završi i da on ne ošteti sopstveno zdravlje. Mi ćemo nastaviti da budemo tamo da mu dajemo podršku, da iskazujemo svoju solidarnost sa njim i sa njegovim zahtevima”, naveo je.

Istakao je da su Obradovićevi zahtevi i zahtevi celog naroda Srbije – da mogu da se oslone na sopstveni Ustav, da Srbija bude “iole normalna država pod ovom vlašću”, a onda kada se vlast promeni da država postane “normalna i zdrava”, da imaju slobodne medije, prave izbore, a ne lažne.

“Bilo bi dobro da postoji razuma na RTS-u da dozvole Bošku Obradoviću i njegovom kolegi da kao dva narodna poslanika, kao dva izabrana predstavnika naroda dođu na RTS i da kažu građanima šta rade, zbog čega štrajkuju gladju”, rekao je.

“Nije bojkot nešto što je smislio Savez za Srbiju, to su građani tražili, oni hoće bojkot”, naveo je.

Rekao je da veruje da je moguće da će Vučić pomeriti izbore zbog epidemije. Ukoliko izbori budu pomereni za jesen opozicija će doneti zajedničku odluku o tome da li će izaći.

(Beta)

3 KOMENTARA

  1. Ako sam ja to dobro razumeo Vucicu pada a tebi Borko raste? Borko uziva u tome sto vucicu pada a on taj njegov pad prihvata i kalemi na svoj. Cccc sram te bilo ako si pomislio na ono sto sam ja pomislio

  2. Borko ajde mukice mislis li da bi se tvoj rejtin priblizio Vucicevom od danas do septembra. Koju to ti podrsku imas danas pa ce da se uhiljadi do septembra.

Comments are closed.