“Vučićev razgovor sa Stoltenbergom nije bio ni malo prijatan”

1

(Beta) – Premijerka Ana Brnabić izjavila je da razgovor predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom “nije bio ni malo prijatan”, i da kosovski premijer Aljbin Kurti “sanja” da istera Srbe sa Kosova.

“Kako da bude prijatan? I oni ćute (kao i Evropska unija) već sedam dana, iako imate do zuba naoružane ljude koji su ponovo ušli na sever Kosova. I oni stoje sa strane i gledaju”, rekla je Brnabić za TV Pink, navodeći da joj je Vučić preneo tok razgovora sa Stoltenbergom.

Ona je rekla da Kurti “sanja novi progon i ‘Oluju'” i da je dešavanje na Jarinju “bilo pokazna vežba, ili želja da se to desi, i Kosovo očisti od Srba i nealbanaca”.

Kako je istakla, “neće se desiti taj najcrnji scenario”, i sačuvaće srpski narod na Kosovu.

“Zahvaljujući viziji i pameti Vučića koji je obnovio vojsku sad nemamo kolone traktora sa Srbima da idu u centalnu Srbiju”, rekla je Brnabić.

Ocenila je da je postojanje jake Vojske Srbije i drugih srpskih bezbednosnih službi sačuvalo mir.

“Da toga nije, oni bi zauzeli sever Kosova i Srba tamo ne bi više bilo”, dodala je Brnabić.

Prema njenim rečima, situacija treba da se vrati na stanje pre dolaska specijalnih kosovskih snaga na Jarinje i onda da se “sedne i razgovara”.

1 KOMENTAR

  1. Kolektivno zahtevamo od trenutnog Predsednika da ne izaziva novo bombardovanje Beograda, zarad predizbornih poena. Mogu mu se ti poeni obiti o glavu, a nama tavanice.

Comments are closed.