“Vučićev cilj je da Crna Gora postane srpska država, ovakva medijska kampanja nije viđena od Miloševićevog režima…”

1
Foto: Profimedia

Ministar spoljnih poslova Crne Gore Srđan Darmanović izjavio je da Crna Gora nije obnovila svoju nezavisnost da bi bila bilo čiji satelit i dodao da je cilj vlasti predsednika Aleksandra Vučića da Crna Gora postane srpska država.

“Svedočimo jednoj gruboj medijskoj kampanji kakva nije viđena od Miloševićevog režima, a sve u cilju da se predstojeći izbori u Crnoj Gori usmere u željenom pravcu”, rekao je on za televiziju Nova M.

Navodeći da je za žaljenje sve to što radi Srbija, Darmanović je rekao da se radi o grubom vređanju Crne Gore i njenih najviših zvaničnika, negiranju crnogorske nacije, političkoj aktivaciji SPC-a i pritiscima razne vrste.

“I to je nešto što prvi sused ne bi trebalo da radi pogotovo ako želi atmosferu dobrosusedstva i saradnje u regionu”, rekao je on.

Darmanović je dodao da bi svi koji imaju bilo kakve aspiracije prema Crnoj Gori trebalo da imaju na umu činjenicu da je ona nezavisna država i članica NATO-a.

Dodao je da ne veruje da će mešanje Srbije u unutrašnja pitanja Crne Gore skorije prestati dodajući da ovo nije prvi talas srpskog nacionalizma sa kojim se susreće Crna Gora.

Prvi je, kako je naveo, bio pod vlašću Slobodana Miloševića, drugi je predvodio Vojislav Koštunica.

“I treći je ovaj sada pod predsednikom Vučićem. Koji ima jasne ciljeve, a to je da se u Crnoj Gori promeni Vlada, obzirom da slede izbori, a na duži rok da se Crna Gora pretvori, u čak, iako bi bila nezavisna država pre svega u srpsku državu. Mi naravno na tako nešto ne možemo pristati kao zemlja”, kazao je Darmanović.

(Beta)

https://www.nstore.rs/product/elektronsko-pdf-izdanje-nedeljnika-br-443-od-9-jula/

1 KOMENTAR

  1. Mi Srbi imamo samo jednu zelju, da se iselite iz Srbije, i vratite odakle ste došli, i da sa vama nemamo veze ni preko daljinskog upravljača.

Comments are closed.