Dijana Hrkalović je MUP napustila 2019. pod i dalje nejasnim okolnostima, na lični zahtev. Najčešće prepričavana verzija glasi da se Stefanović vratio iz Amerike gde mu je ukazano na veze Hrkalovićeve i „kavačkog klana“, mada ni to nikada niko nije javno potvrdio. Druga verzija koju je preneo sada BIRN glasi da je, prema jednoj verziji, okidač za njeno napuštanje MUP-a bila akcija hapšenja, koju je kosovska policija sprovela 28. maja 2019. godine (samo dan pre MUP-ovog saopštenja o njenom razrešenju) u pojedinim srpskim opštinama na Kosovu, kada je privedeno 19 policajaca i devet civila.

Po toj verziji, Hrkalovićeva je, navodno, bila u kontaktu sa KFOR-om, koji ju je obavestio da kosovska policija priprema akciju hapšenja u okviru suzbijanja kriminala i da će biti uhapšene i pojedine osobe srpske nacionalnosti, ali ona o tome, navodno, nije obavestila Aleksandra Vučića.

Ona sama je u jednom intervjuu koji je dala za tabloid „Alo“ rekla da se povukla zbog bolesti. Rekla je da je nisu smenili ni Vučić niti Stefanović, o kojima je govorila u hvalospevima. Vučića je opisala kao „čoveka sa vizijom“ i lidera koji „izaziva divljenje u svakom smislu“, a dobre rezultate MUP-a je pripisala Stefanoviću.

U svakom slučaju, kada je Hrkalovićeva napustila MUP, jako se dobro znalo za uklanjanje dokaza u slučaju ubistva na šinama i onoga za šta se sada tereti. Javno se pričalo i o navodnoj povezanosti sa raznim kriminalcima što je ona i nekoliko puta negirala. Ipak, sve do sada, policija nije pokretala nikakvu istragu u kojoj bi potvrdila ili demantovala sve ove priče.

Da će država ipak proveriti sve navode o Hrkalovićevoj nagovestilo se prošle jeseni kada je iznenada osvanula na naslovnoj strani jednog od beogradskih tabloida. Pisalo se da je sedela na nekom splavu gde je ogovarala direktora BIA Bratislava Gašića. O tom tekstu se predsednik Vučić oglasio sutradan rekavši da „Gašić ima njegovo najveće poverenje“ i da ga „sitne i lične uvrede“ ne zanimaju.

Kroz njenu ličnost, a pre svega delovanje, javno i ono sakriveno, prelama se najmanje pet aktuelnih i još nekoliko (nakratko) zakopanih afera. I ostaje pitanje: šta sve zna Dijana i šta će – i gde i kome – reći?

O tome čitajte u novom Nedeljniku, koji je na svim kioscima od četvrtka, 21. oktobra

Digitalno izdanje i pretplata na nstore.rs

Svi čitaoci dobijaju dva poklona: Mond diplomatik na srpskom jeziku i „Medicina danas“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.