Vučić: “Zadarska će biti Ulica Dobrice Ćosića i time treba da se ponosimo”

0
(BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su za vreme prethodne vlasti u Beogradu od 2000. do 2013. promenjeni nazivi 1.162 ulice, da su ulice izgubili mnogo antifašisti i da se sada ispravlja ta nepravda.

Vučić je rekao da će Zadarska ulica sada biti Ulica Dobrice Ćosića, a Zagrebačka Koče Popovića i da time treba da se ponosimo.

On je naveo da je u poslednjih sedam godina samo 76 ulica promenilo naziv, a pritom je sadašnja vlast morala da vraća ulice generala Ždanova ili maršala Tolbuhina koje su bile ukinute.

Vučić je potvrdio da je molio čelnike Beograda da ne menjaju naziv Sarajevske ulice koja je prepznatljiva i zbog zanatskih radnji a mnogima je i orijentir za snalaženje.

“Interesantno je kako su histerično javljali sarajevski mediji da se ukida Sarajevska ulica, a stidljivo su javljali kad su oni ukinuli Beogradsku”, rekao je Vučić. Dodao je kako na njihova objašnjenja da to nije isto jer oni nisu bombardovali Beograd, kaže da on ne bi rekao “ni da su baš oni iz Beograda bombardovali Sarajevo, ali da ga svakako nije bombardovao Jovan Jovanović Zmaj, pa je i njegova ulica ukinuta”.

Vučić je izjavio da u Srbiji postoje dve ili tri škole koje se zovu “Živojin Mišić” a ima šest škola “Vladimir Nazor”, i uz opasku da bi “iz kože iskočio” pitao je kako je to Nazor zadužio Srbiju više nego Mišić, ali i dodao da ćemo mi u Srbiji “čuvati i Nazora i Mišića”.

(Beta)