Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić morati da odgovara ako je na protivzakonit način došao do internih mejlova novinara i urednika N1.

„Ako je došao protivzakonito, mora da odgovara. Ako mu je dao neko od vaših kolega onda nema za šta da odgovara. Onda je obavestio javnost o nečemu što je bilo važno. Ja sam se iznenadio, ja sam mislio da to nije istina“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara N1.

On je rekao da je „začuđen“ ako je tačno to što je navedeno da piše u mejlovima i da u tom slučaju N1 treba da to objasni javnosti.

„Nisam video, bio sam siguran da je to možda Vesić izmislio, ne verujem da urednici naređuju novinarima da tako rade. Ko zna, možda je i moguće. Nisam ni urednik, ni novinar N1, a ni zamenik gradonačelnika Beograda“, rekao je Vučić.

Kako navodi N1, zamenik gradonačelnika Beograd Goran Vesić je u ponedeljak optužio tu televiziju za neprofesionalizam i kao dokaz za takvu ocenu naveo interni mejl u koji je, kako je rekao, imao uvid.

N1 navodi da je reč o mejlu sa planom, temama i pitanjima koja su deo uobičajene komunikacije urednika i novinara te televizije.

„Ja ću danas objaviti mejl koji je vama novinarima poslao vaš urednik Ćosić, gde vas upućuje kako da izveštavate u Ulici 27. marta, pošto sam upravo dobio taj mejl, gde kaže da je Goran Vesić pričao o izveštaju bivšeg direktora BBC-ja koji je ocenio da je izveštavanje N1 neobjektivno, da vi vodite kampanju i tako dalje. To ću danas objaviti pa će se videti koliko je N1 neobjektivan. To što vam je jutros dalo nalog da pravite kampanju oko toga, samo govori o tome koliko ima objektivnog novinarstva kod vas. To nema veze s vama lično, vi dobijate zadatak i to nije sporno, ali naprosto to moram da kažem zbog vaše televizije“, rekao je juče Vesić.

Na pitanje novinara N1 „da li je u redu, zbog njegovog radnog mesta, da hakuje njihove interne mejlove“ i da ih „koristi za njegovu političku kampanju“, Vesić je odgovorio su mu mejl poslali prijatelji.

„Meni su to poslali prijatelji. Kao što vi izmišljate razgovore sa građanima, meni tako neko pošalje. Niko vama ne hakuje mejlove, nemojte da menjate teze“, rekao je Vesić.

Komentara

 1. PRISLUŠKUJU SE PISMA, PRISLUŠKUJU TAJNE ...
  18. juna 2019. 16:48

  re: “Vesić da odgovara ako je protivzakonito došao do internih mejlova N1” A KAKO JE DRUGAČIJE MOGAO DA DOĐE DO INTERNIH MAJLOVA N1: Došao je do tih majlova na sličan način kao i što Katastrofa Vučić dolazi do neobjavljenih komentara na portalima koje redovno prati.

 2. Paja
  19. juna 2019. 01:01

  Izgleda da su procurele informacije od hakovanja u redakciji. Nesto slicno kao Loto Djuka,moler entuzijasta. Pretpostavka-keramicki radovi u redakciji,novinari otisli na uzinu,keramicarski mag ,kava kursadjija-upao u sistem. Usb,flopy,sateliti,avioni,kamioni i zacas iskopirano.

 3. Mirjana
  19. juna 2019. 18:24

  A gde je objavio taj mejl?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.