Vučić: Verujem da Stefanović neće imati problem da bude ispitan, iznenadio bih se da je umešan

0
Foto: Nedeljnik

 (Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da veruje da ministar odbrane Nebojša Stefanović neće imati problem da bude ispitan povodom navoda prvooptuženog u slučaju poljoprivrednog dobra Jovanjica Predraga Koluvije da mu je iz kabineta ministra Stefanovića nudjena sloboda ako u postupku, koji se protiv njega vodi za Jovanjicu, lažno optuži brata predsednika Srbije Andreja Vučića.

“Očekujem da policija svakoga ispita. Lično bih bio iznenadjen da saznam da je on (Stefanović) u to umešan”, rekao je Vučić u Dubiju za TV Pink.

Prema njegovim rečima, “cela priča je jako čudna” i potrebno je sve ispitati, jer je čovek (Koluvija) koji je dve godine proveo u zatvoru spreman da objasni šta se desilo i ko je kriv za Jovanjicu.

On je dodao da će narednih dana biti “puno posla” zbog tog slučaja i da će videti ko će sve hteti na poligraf, kao i to da niko nije zaštićen, pa ni on, lično.

Vučić je naglasio da je “siguran” da su isti ljudi, koji su učestvovali u slučaju Jovanjica, učestvovali i u njegovom prisluškivanju i da je svestan da je to radio jedan deo ljudi u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

“Protiv nekih zaposlenih se već vodi postupak. Ja verujem u naše nadležne organe, a problem će biti i to što će i neki policajci početi da pričaju”.

Predrag Koluvija uhapšen je krajem 2019. i sudi mu se pod optužbom za proizvodnju ogromne količine marihuane, a već nekoliko dana nalazi se u kućnom pritvoru, nakon što mu je Apelacioni sud ukinuo pritvor u kojem se nalazio od 2019. godine.

On se nedavno prvi put javno oglasio od kuće, u razgovoru sa svojim advokatom Vladimirom Djukanovićem i naveo da mu je nudjena sloboda iz kabineta ministra Stefanovića ako za slučaj Jovanjica “lažno optuži brata predsednika Srbije Andreja Vučića”.