Vučić: Uvrede počele kad su počele mere fiskalne konsolidacije

1
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)

(Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je večeras da su lične uvrede na njegov račun počele 2014. godine, kada su otpočete mere fiskalne konsolidacije, a da su u isto vreme deo rukovodstva Srpske napredne stranke pod svoje “skute uzele strane ambasade”.

Vučić je,gostujući na TV Pinku, kazao da je u tom periodu uloženo “stotine miliona evra u medijsku mrežu koja 24 časa vodi kampanju protiv njega”, a da je visokim članovima SNS-a “na travnjacima ambasada” objašnjeno da ne smeju javno da ga brane.

Prema Vučićevim rečima, predmet uvreda nije on, nego Srbija, zbog svojih ekonomskih uspeha.

“Najpre su napadali svakog ko bi iz moje stranke govorio (u moju odbranu), svakog ko je pomenuo moje ime je morao da prodje toplog zeca… Za mene niko ne sme da kaže ništa lepo, sem (predsednika Izvršnog odbora SNS-a (Darka) Glišića, (šefica informativne službe SNS) Vladanke Malović i (ministra odbrane) Aleksandra Vulina, i još četvoro-petoro ljudi”, smatra Vučić. 

On je dodao da “različiti centri moći u zemlji i i inostranstvu” žele lošije rezultate Srbiji, a na navode da “zvecka oružjem” zbog nadletanja vojnih letilica u blizini administrativnih prelaza sa Kosovom i Metohijom Jarinjem i Brnjakom rekao je da se u današnjim razgovorima sa predstavnicima EU i NATO “ljutio na sve svoje sagovornike”. 

“Mi sada imamo 14 MiG-29 (koji mogu da lete). Oni su mislili da se ja šalim. Jel’ Srbija to nema pravo da podigne svoje helikoptere ili avione u centralnoj Srbiji? (Predstavnici EU) se sedam dana nisu uzbudili zbog oklopnih kola kosovske policije, ali jesu istog sekunda kad je Srbija poakzala da neće dozvoli (da je ponižavaju)”, kazao je Vučić.

Predsednik је изјавио da apsolutno podržava vakcinaciju, ali da ne sme da dozvoli donošenje zakonskih akata koji bi kršili Ustav i getoizirati deo populacije koja ne želi da se vakciniše.

“Omogućili smo švedski sto. Uskoro stiže i Moderna, peta vakcina”, ponovio je Vučić.

1 KOMENTAR

  1. А међу првим “мерама” финансијске консолидације је била масовна пљачка имовине пензионера. И човек је, ето, увређен, што је морао да опљачка пензионере и што му то неко спочитава ! Не тугуј, извиниће се пензионери теби, што си их ошљачкао.

Comments are closed.