Vučić: Uskoro će biti doneta presuda za slučaj paljenja kuće novinara Milana Jovanovića

3
Foto Nedeljnik

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će uskoro biti doneta sudska presuda za slučaja novinara iz Grocke Milana Jovanovića, kome je u decembru 2018. godine zapaljena kuća.

Komentarišući izveštaj Reportera bez granica prema kojem je Srbija pala za tri mesta na rang-listi slobode medija u 2020. i sada se nalazi na 93. poziciji, Vučić je rekao da je to, koliko je razumeo, zbog slučaja Jovanovića.

“Biće uskoro presuda za slučaj Milana Jovanovića. Moramo da ga rešimo što pre. Naše pravosudje ima svoj posao i ono zna kako treba urade to – ja ne mogu da im se mešam. Sad znamo o čemu je reč. Reč je o malom padu i reč je pojedinačnom slučaju”, kazao je Vučić prilikom obilaska radova na brzoj pruzi Beograd – Novi Sad.

Ocenio je da se na manjak medijskih sloboda žale “‘oni’ koji ih imaju najviše, a da se neki drugi o kojima ‘oni’ govore ne žale”.

Novinaru lokalnog portala Žig info Milanu Jovanoviću kuća u kojoj je živeo u Grockoj zapaljena je u decembru 2018. godine, a za podstrekivanje na paljenje kuće optužen je tadašnji predsednik opštine Dragoljub Simonović, koji je nedugo nakon toga smenjen.

(Beta)

3 KOMENTARA

  1. Dobro je da se javio i u funkciji Ministra Pravosudja. Imate li nekih pitanja o poljoprivredi,rudarstvu,rodiljama,nauci,kulturi ? Bas me krenulo ….Dakle,zoveu neki dan mene Papa,Trump i Angela….

  2. Znači ovaj covek se i ovde umešao, ne mogu da verujem. Ima li mesta na svetu bez tebe ili događaja koji ti propustaš?

  3. Како он зна да ће ускоро пресуда, а не меша се у ствари суда ?

Comments are closed.