Vučić: “Uputiću poziv Đilasu u ponedeljak ili utorak. Pregledano na stotine džakova – svima je sve jasno – ali to su dečje bolesti naše demokratije”

0
(BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da je sutra u Beogradu i da će uputiti poziv lideru Stranke slobode i pravde Draganu Đilasu za sastanak u ponedeljak, najkasnije u utorak, prenosi N1.

Drago mi je da su pregledane stotine džakova i svima je bilo jasno od prvog trenutka kakva je situacija, ali to su dečje bolesti naše demokratije i činjenice da u eri socijalnih mreža morate da se pravdate nekome za rezultate, rekao je Vučić novinarima na poligonu Pasuljanske livade.

Izbori su završeni, a krenula je kampanja za druge, umesto civilizovano da neki čestitaju pobednicima, ali valjda će i to doći na svoje, rekao je on.

Važno je da razgovaramo, da se menjamo i pokazujemo veće poštovanje jedni prema drugima, naglasio je Vučić.

“Moj posao je da štitim zemlju i spreman sam da gutam žabe”

“Svako ko je iole fer, sa lakoćom može zaključiti da se Srbija ponaša u skladu sa normama međunarodnog javnog prava, moralno, časno, principijelno i odgovorno, rekao je Vučić o glasanju Srbije da se Rusija isključi iz Saveta Ujedinjenih nacija za ljudska prava.

“Ne možete u politici da donosite odluke koje vam se sviđaju i ježim se neodgovornih koji govore takve stvari”, dodao je Vučić.

On je naglasio da “ako hoćete da se dodvoravamo, uništićemo zemlju za sedam dana”.

“A ja hoću da se borimo za fabrike, ljude, investicije, da možemo sebe da pogledamo u ogledalo kao nacija i verujte, imamo više obraza od nekih koji nam drže pridike”, rekao je Vučić.

“Pitate kako reagujem na to što je (Dmitrij) Peskov bio odgovoran. Recite mi ime zemlje u Evropi koja jedina nije uvela sankcije Rusiji, jedine zemlje u Evropi čiji avioni lete za Moskvu i Sankt Peterburg, koje je ime male zemlje i nacije? Naša zemlja, je l’ tako, a vi mislite da oni ne znaju takve stvari”, dodao je Vučić.