Vučić: Ulažemo u infrastrukturu Jagodine; Palma: Bolji smo od Britanije

0
Foto (BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)

(Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je najavio da će država u infrastrukturu u Jagodini u narednom periodu uložiti izmedju 50 i 60 miliona evra, kao i da se radi na dovodjenju nekog jakog investitora iz Nemačke ili Japana.

Vučić je na ceremoniji dodele Povelje počasnog gradjanina Jagodine rekao da će na zahtev lokalne samouprave biti uloženo 680 miliona dinara u vodosnabdevanje, zatim 20,5 miliona evra u prečišćavanje otpadnih voda i kanalizaciju, a država će doplatiti i zamenu azbestnih cevi.

“Početkom decembra bolnica će dobiti ‘dvadesetčetvoroslajsni skener’ kojem će svi da se obraduju, on košta 36 miliona dianara ali ćemo i da obnovimo jagodinsku bolnicu, 20 do 30 milona evra ćemo da uložimo”, rekao je Vučić i dodao da će se ubrzati asfaltiranje širom grada. 

On je rekao da je u Jagodini prosečna plata sa 302 evra porasla na 449, ali da je to i dalje ispod proseka.

“I nije za to krivo lokalno rukovodstvo, već je u Beogradu plata 702 evra, dramtično iznad proseka a u Novom Sadu preko 600 evra”, objasnio je Vučić gradjanima i obećao da će država da dovede “jednog nemačkog ili japanskog investitora koji će ostati deceni jama u Jagodini”.

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma prethodno je obrazložio da je odluka o dodeljivanju povelje Vučiću doneta jednoglasno, jer i Jagodina koristi sve privilegije koje imaju gradjani Srbije od kako je Vučić na vlasti.

Marković se osvrnuo na “burazerske privatizacije iz vremena Djilasa i Jeremića”, da su ostavili bez posla 520 hiljada radnika i dodao da je u njihovo vreme plata bila 330 evra, a danas  je više od 500 evra.

Marković je izneo niz pohvala za rad predsednika Srbije Vučića na ekonomskom i spoljnopolitičkom planu rekavši da je danas “ponos reći da ste Srbin”.

“Mi smo bolji od onih koji najviše mrze Srbe, Velike Britanije koja je stalno izmišljala neke rezolucije i deklaracije na štetu srpskog naroda. Oni nemaju gorivo na pumpama, rafovi u marketima prazni, a mi imamo sve”, rekao je Marković.

U Jagodini su danas dodeljene Oktobarske nagrade i najboljim učenicima.