Vučić: U Vranju bolje nego juče, ali nije dobro…

0
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom svog obraćanja javnosti, govorio je o stanju koronavirusa u Srbiji.

U Vranju je situacija danas bolja nego što je bila juče, ali i dalje nije dobro, rekao je on tokom obilaska radova na rekonstrukciji i izgradnji KBS u Beogradu.

“Dobio sam rezultate da je nešto bolje nego juče, ali i dalje nije dobro. Do 10 sati je bilo još 15 zaraženih tako da to nije dobro, ali pokušavamo da ne sakrijemo bilo šta. Radimo testove zato što nećemo da krijemo bilo šta, nećemo da sakrivamo brojeve, moramo da pazimo i da brinemo o zdravlju. U Vranju smo napravili širi zahvat, da ljude odmah pošaljemo na lečenje. Imamo još osam od 260 u Leskovcu, slično u Nišu, bilo je 11 od 800 u Beogradu što nije mnogo, ali u svakom slučaju dok ide to dva odsto… Mislim da je žarište nešto manje, ali sada skupljamo sve ljude koji su bili u kontaktu i da to rešimo na vreme”, rekao je Vučič.

Istakao je da će, ako bude problema sa koronavirusom doći do drugačijih odluka u vezi sa izborima.

“Znam da je svima najvažnije pitanje da li ćemo ići na izbore. To su isti oni koji su lupali u šerpe da bismo ih pustili napolje, a sada zbog koronavirusa žele da odlože izbore i time prekršimo Ustav”, rekao je Vučić.

Dodao je da on ne veruje da do komplikacija može da dođe.

“Ako ne budemo uspeli da iskontrolišemo situaciju, izbori nam neće biti najvažniji”, rekao je predsednik Srbije.