Vučić: U izveštaju Evropske komisije ima tačnih stvari, ali ima i političkih…

1
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)

(Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da mnoge primedbe iz izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije mogu da se isprave, da ima “tačnih stvari” ali i “političkih”.

“Gde nema laži i prevara je kada se govori o brojevima i činjenicama. U ekonomiji ne možete da prevarite. Zato je izveštaj o ekonomiji bolji”, kazao je Vučić na konferenciji za novinare nakon obilaska radova na izgradnji Kliničkog centra u Beogradu.

Naveo je da ima tačnih navoda o vladavini prava u Srbiji, na kojima treba da se radi, ali je ocenio da je “politička” zamerka koja se da je on koristio poziciju predsednika republike na parlamentarnim izborima 21. juna, na kojima je pobedila njegova Srpska napredna stranka.

Reagujući na to, Vučić je upitao zbog čega 2008. godine, kako tvrdi, nije bilo zamerki na funkcionersku kampanju bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadić i zašto je “jedini problem Aleksandar Vučić” kada na lokalnim izborima učestvuju i francuski predsednik i britanski premijer.

“Razumeo sam da sam ja problem i prihvatam krivicu na sebe. Kada kažu: ‘Kupili ste PVO sistem ‘Pancir”, ja sam kriv. Kriv sam i za bespilotne letelice iz Kine ili što ćemo kupiti iz Turske. (…) Što se tiče suštine, što su u političkom smislu kritikovali – ja prihvatam”, dodao je Vučić.

Naveo je da će odgovornost za svoje postupanje tražiti pred građanima na redovnim izborima 2020. godine, i da, kako je rekao, ne može da isključi i vanredne parlamentarne izbore.

Govoreći o medijskoj situaciji, Vučić je ustvrdio da se istog trenutka reaguje na pretnje i uvrede upućene novinarima i da u Srbiji nema ubistva i ranjavanja novinara.

1 KOMENTAR

  1. “…zbog čega 2008. godine, kako tvrdi, nije bilo zamerki na funkcionersku kampanju bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadić…” Зато што си преко свих граница “превазишао” свог “учитеља”.

Comments are closed.