Vučić: “Trči Bajatoviću… Navikao on na audi…”

0
Foto (BETAPHOTO/HINA/Damir SENCAR/DS)

Predsednik Srbije ‚Aleksandar Vučić započeo je svoju posetu Prijepolju razgovorom sa građanima te opštine, kojima je obećao da će država rešiti probleme na koje su se žalili, uglavnom infrastrukturne, a jednom od njih je “sredio” da dobije stalni radni odnos u komunalnom preduzeću, gde godinama radi na određeno.

On je tako obećao učešće opštine i države da se u jedno selo dovede vodovod, za šta već godinama postoji projekat, deo cevi je položen, ali nedostaju sredstva za završetak, kao i poboljšanje snabdevanja strujom Aljinovića i Miloševa dola.

Na pitanje o gasovodu, Vučić je prozvao direktora Srbijagasa Dušana Bajatovića, koji je bio tu u zgradi opštine i preneo onom koji ga zove da mu prenese da “potrči“, prenosi N1.

Potom je, dok je Bajatović dolazio podviknuo „Trči Bajatoviću“, a onda meštanima rekao „navikao on na ‘audi,“.

Bajatovića je pitao koliko košta gasifikacija do Valjeva, potom do Vranja i okoline, primarna i sekundarna mreža, pri tom ga ispravljao, a onda je došla na red deonica od Zlatibora i Prijepolja, koja je, nakon „sravnjivanja“ cifri, došla na cenu od 70 miliona evra, da bi potom Vučić obavio telefonski razgovor i obećao da će radovi početi ove godine, jer je već izdvojeno 30 miliona.

Vučić je građanima obećao i proširenje bankina oko puteva, ali ih je zamolio i da čiste odvodne kanale, koje sami zatrpavaju smećem.

On je potom obišao i „izložbu“ traktora koje su meštani prijepoljske opštine kupili uz subvencije države, pričao sa vlasnicima i njihovom decom i interesovao se za karakteristike tih mašina i o tome kako poljoprivrednici žive, a onim koji su neoženjeni poručio da se brzo žene i da im „deca ne odlaze odavde“.

Posle Prijepolja, gde će imati sastanak sa predsednicima te i opština Priboj, Nova Varoš i Sjenica, Vučić će ići u Priboj, gde će prisustvovati otvaranju hotela „Terme“ i fabrike AFT.