Vučić: Stvorili smo dobro i veliko prijateljstvo s Bahreinom

1
Fotografija: Instagram/@buducnostsrbijeav

(Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas na kraju posete Bahreinu da su dve zemlje stvorile dobro i veliko prijateljstvo.

“Stvorili smo novo prijateljstvo, što je za ljude u Srbiji važno. Dobro i veliko prijateljstvo, razgovaraćemo, koordinisati naše akcije i podržavati jedni druge u međunarodnoj areni”, napisao je Vučić na Instagramu.

Vučić je pre Bahreina bio u dvodnevnoj poseti Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a danas je najavio i mogućnost “ozbiljnog napretka” u odnosima sa Saudijskom Arabijom.

“Važan i veliki posao smo obavili, u ove dve divne zemlje. Verujem da možemo ozbiljno da napredujemo u svojim odnosima i prema Saudijskoj Arabiji. Time bismo, za tri zemlje koje su veoma povezane, mogli da kažemo da ih smatramo iskrenim prijateljima Srbije”, naveo je.

Nakon što je juče razgovarao s državnim vrhom i predstavnicima Odbora za privredni razvoj i Državnog investicionog fonda, Vučić je danas obišao Nacionalni muzej Bahreina.

“Volim sliku tradicionalnog društva i mnogo toga lepog sam mogao da naučim, od onoga što oni zovu barah, gde se sakupljaju ljudi sa komšilukom i sede, do toga kako vade bisere iz mora”, dodao je Vučić.

1 KOMENTAR

  1. “Stvorili smo novo prijateljstvo, što je za ljude u Srbiji važno. Dobro i veliko prijateljstvo, razgovaraćemo, koordinisati naše akcije i podržavati jedni druge u međunarodnoj areni”, napisao je Vučić na Instagramu. Верујем да је то јер су “одушевљени” премештањем амбасаде Србије из Тел Авива у Јерусалим.

Comments are closed.