Vučić: “Srbija nikog ne poziva u rat, ali je nesalomivi orah za svakog ko pokuša da ga polomi…”

1
(BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/MO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija nikog ne poziva u rat i da uručivanjem zastava specijalnim jedinicama Vojske Srbije “jasno poručujemo svima da ćemo čuvati mir i stabilnost, ali i biti jaki i sve jači i nesalomivi orah za svakog ko pokuša da ga polomi”.

“Naša vojska je snažnija nego ranije, bolje je opremljena i spremna da štiti našu otadžbinu”, rekao je Vučić na svečanosti u Spomen kompleksu “Drugi srpski ustanak”, u Topoli, gde je uručio vojne zastave 72. brigadi za specijalne operacije i 63. padobranskoj brigadi.

“Mir koji nam je danas potrebniji nego ikada moguć je samo dok ove zastave stoje visoko, ne kao pretnja već kao dokaz da smo postali zemlja koje niko ne treba da se boji, ali koja nikada, nikada, neće hteti i morati da se plaši”, kazao je Vučić.

On je rekao da je ponosan što je su zastave “ponosa i časti” ovim jedinicama vraćene posle 20 godina, napominjući da se Srbija vratila svojim “slobodaraskim tradicijama”.

“Zastave koje ste danas primili, simbol su slobode, nezavisnosti. Te zastave nikad ne smeju da padnu u ruke neprijatelju. Vi ste ti koji ste sa tim zastavama dobili obavezu, ali i opomenu za sve nas dok su te zastave uzdignute dotle i mi i Srbija postojimo”, rekao je Vučić.

(Beta)

1 KOMENTAR

  1. Molim te reci mi a ko će to pokušati da ti slomije orah. Šta misliš da li bi neka od velikih svetskih sila uspela da ti slomije orah. ??????????? Ne zanosi se !!!!!!!!!!!!!!!

Comments are closed.