Vučić: SNS možda i neće učestvovati u sastavljanju nove Vlade, možda će je formirati neko drugi…

1
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)

Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je danas da je još rano govoriti o postizbornim koalicijama i da je potrebno prvo sačekati da stignu rezultati glasanja koje će biti održano 21. juna, jer može da se desi i da SNS ne bude u novoj Vladi.

“Može da bude i nekih iznenađenja, možda mi i nećemo učestvovati u sastavljanju nove Vlade, možda će je formirati drugi”, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da su svi izbori veoma teški a da je SNS “jedina stranka koja ne vodi negativnu kampanju”.

“Mi nikoga nismo napadali, imali smo najčistiju kampanju ikada u Srbiji i na to smo ponosni”, rekao je on.

Vučić nije komentarisao izjavu lidera LSV Nenada Čanka da je spreman da bude član nove Vlade Srbije ako u njoj ne bude Socijalističke partije Srbije jer, kako je rekao, “nije video Čankovu izjavu, jer je imao naporan radni dan”.

On je rekao da je razgovarao sa predsednikom Evropske narodne partije Donaldom Tuskom, kojem je preneo uverenje da će naredna Vlada imati mandat za snažnije evrointegrativne procese, odnosno da će tom procesu biti posvećenija i da će Srbiju ubrzano gurati u pravcu članstva u EU.

Vučić i Tusk su razgovarali i o ekonomiji, a Tusk je, kao predsednik Evropske narodne partije, poželeo SNS izborni uspeh.

Vučić je dodao da miting SNS koji je bio planiran za danas u Kragujevcu neće biti održan, kao što nije bio održan ni planirani skup u Novom Sadu, a da će još biti odlučeno da li će biti organizovan miting u Nišu.

“Mislim da bi svi u stranci voleli da imamo taj skup, da pokažemo snagu, ali mislim da je najvažnije da se snaga pokaže u nedelju. Što se tiče skupa u Nišu, bliže sam tome da ne bude održan, ali ne mogu sam da donesem tu odluku”, rekao je on.

(Beta)

1 KOMENTAR

  1. Каква доза неизвесности, какав (могући) заплет, каква неизвесност ! Ми већ треба да видимо како: Тадић, Живковић и Трифуновић праве владу, а Валентина Рековић ће ваљда 27. у Вашингтон ? На жалост председника, ипак овде има довољно мислећих људи да спознају његово сплеткарење. После ових избора све ће бити исто, осим што ће неки маргинални ликови заменити места.

Comments are closed.