Vučić: “Sledeći izbori su najvažniji, računamo na vašu borbenost…”

1
(Beta/AP Photo/Darko Vojinovic)

(Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se na izborima planiranim za narednu godinu odlučuje da li će Srbija ići napred ili se vratiti u prošlost.

Vučić je na skupu povodom godišnjice Pokreta socijalista (PS), rekao i da je on jedini u Srbiji koga napadaju više nego lidera te stranke Aleksandra Vulina.

Po rečima Vučića, naredni izbori u martu, aprilu, kad god da budu, verovatno su najvažniji izbori, prekretnica da li će Srbija da ide napred ili u prošlost.

“Mi računamo na vašu borbenost, kao što i vi možete na nas. Ne postoje laki izbori, laki su samo za one  koji gube, za sve ostalo, posebno za one koji pobeđuju, oni su ovek teški, zato za te izbore moramo da se pripremimo”, rekao je Vučić, navodeći da mu je Vulin više od koalicionog partera.

On je rekao da će biti “pritisnuti sa svih strana”, i da ne želi da se udvara i da sarađuje sa onima koji imaju svoje nalogodavce, svoje gazde i koji primaju novac u inostranstvu”.

“Jedini naš gazda sme da bude samo Srbija i njeni građani, a ne interesuju me ni ambasadori ni njihovi ministri niti bilo ko drugi”, naglasio je Vučić.

Vučić je istakao da će Vulin, i da mu ne traži da ustane u odbranu Srbije, njenog naroda i vlade, to učiniti “ne mareći za posledice i za to hoće li ga napadati u pojedinim medijima”.

“Znate kako to obično izgleda, ljudi koji su u politici oni prave za sebe sigurne kuće svuda, sa svima gledaju da budu lepo, da olajavaju i svoje stranačke prijatelje i sve druge, a najvažnije im je da oni budu zaštićeni”, rekao je Vučić.

Kako je dodao, to nije slučaj kod Vulina, i okupljenima je poručio kako  se nada da primećuju da je i on kao Vulin jer ga jedinog u Srbiji “za nijansu” napadaju više nego Vulina.

“To je zato što neću da prihvatim te kompromise koje bi i mnogi u partiji koju ja vodim da prave, jer im je svejedno ako njih lično neko ne napadne. A za mene kad neko dirne u bilo kog časnog i poštenog člana stranke koju vodim ali i jednako kad dirne u Vulina ili bilo kog drugog ustaću da stanem u zaštitu i suprostavim se onima koji su nam zemlju uništili”, rekao je Vučić.

Vulin je poručio Vučiću da preuzme odgovornost i kandiduje se za predsednika države, i da drugima ne veruje i neće im verovati.

“Niko drugi ne treba da postane predsednik svih građana Srbije i svih Srba, niko drugi, ne odustajte”, naglasio je Vulin.

1 KOMENTAR

  1. Glascu za proslost ,kada nije bilo prevremene penzije posle 42 god ,staza!

Comments are closed.