Vučić: “Šinzo Abe je dao veliki doprinos razvoju odnosa Srbije i Japana”

0
EPA-EFE/MARKO DJOKOVIC

(Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas telegram saučešća povodom smrti bivšeg predsednika Vlade Japana Šinzoa Abea i ocenio da se radilo o čoveku koji je dao veliki doprinos razvoju odnosa dve zemlje.

“Sa tugom i nevericom sam primio vest o tragičnoj smrti Šinzoa Abea, izuzetnog državnika i čoveka, koji je svojim ozbilјnim i odgovornim pristupom političkim izazovima svog vremena, ostavio poseban legat na globalnoj političkoj sceni”, naveo je Vučić u telegramu.

Vučić je rekao da je Abe dao nemerlјiv doprinos razvoju odnosa između Srbije i Japana, zbog čega ga je odlikovao ordenom Republike Srbije na lenti, za izuzetne zasluge u razvijanju i učvršćivanju mirolјubive saradnje i prijatelјskih odnosa dve zemlјe.

“U ime građana Republike Srbije i svoje ime, izražavam duboko saučešće narodu i Vladi Japana, porodici i prijatelјima Šinzoa Abea”, dodao je Vučić.

Bivši premijer Japana Šinzo Abe preminuo je danas u bolnici pošto je upucan jutros na predizbornom mitingu u gradu Nara.