Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratiće se javnosti večeras u 20 sati, nakon niza sastanaka koje će imati tokom dana, javila je TV Prva.

Kako su naveli, predsednik jutros razgovara sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom. U podne će imati sastanak sa službama bezbednosti, a u 18 časova sa patrijarhom Irinejom, navela je ta televizija.

U 19 je predviđen sastanak sa članovima zdravstvenog Kriznog štaba za praćenje korona virusa. Nakon toga očekuje se da saopšti odluku o merama koje će biti preduzete u cilju zaštite stanovništva od širenja korona virusa.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je sinoć da je to ministarstvo dostavilo predsedniku države i vrhovnom komandantu Vojske Srbije Aleksandru Vučiću procenu rizika i pretnji po bezbednost Srbije i njenih gradjana koja zahteva donošenje hitnih mera iz njegove nadležnosti.

“Procena je da bi dalje širenje koronavirusa moglo značajno ugroziti zdavlje šire populacije stanovništva a time i dovesti u pitanje normalno odvijanje života u Srbiji, uključuju i funkcionisanje njenih institucija, javnih službi i privrede”, saopštio je Vulin na TV Pink.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da ne isključuje mogućnost uvodjenja vanrednog stanja u zemlji zbog epidemije korona virusa.

Vučić je kazao da vanredno stanje podrazumeva najteže moguće mere i potpunu izolaciju.

„Ne isključujem tu mogućnost ali onog sekunda kad se uvede nema više kafića, pozorišta, barova. Onda ide vojska na ulice, zna se šta na granice“, kazao je Vučić posle sastanka Kriznog štaba za otklanjanje nastalih i sprečavanje mogućih štetnih posledica korona virusa po privredu.

Dodao je da se vanredno stanje po proceduri uvodi tako što ministar odbrane uputi pismo predsedniku države da je ugrožena bezbednost gradjana.

„To dalje ide u skupštinu ali s obzirom na zabranu okupljanja više od 100 ljudi u zatvorenom prostoru moguće je da predsednik Republike, predsednici Vlade Srbije i skupštine trostrukim potpisom uvedu vanredno stanje“, kazao je Vučić.

Komentar(1)

  1. Bobby
    15. marta 2020. 09:16

    Није ваљда да је "љута" већ разграбљена ?

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.