Vučić se sastao sa profesorom Stojanom Radenovićem: “Mi ćemo vam ponuditi uslove kakve svi drugi nude”

4
Foto: Tanjug

Predsednk Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa profesorom Stojanom Radenovićem, a sastanku u Predsedništvu Srbije prisustvuju i ministri Mladen Šarčević i Siniša Mali, preneo je B92.

Vučić je poželeo dobrodošlicu profesoru Radenoviću, kome se zahvalio na angažovanju i rekao da je zahvalan profesoru “na rečima koje su nas sve probudile, da se uspeh postiže radom i marlljivošču”.

“Beskrajno sam Vam zahvalan što ovako vredno radite, i mene je pogodila činjenica da ste počeli da pišete za Saudijsku Arabiju. Mi ćemo vam ponuditi uslove kakve svi drugi nude”, rekao je predsednik Vučić.

Kako je kazao Vučić, biće ustanovljena mala budžetska linija koja se tiče Šangajske liste.

“Do sada imamo 12 imena koje je ministar Šarčević izdvojio, kako da se obajvljuje što više radova”, rekao je Vučić, koji je zamolio profesora da utiče na mlađe naučnike.

“Univerzitet u Beogradu beleži uspehe na Šangajskoj listi prethodnih godina, a za to je ubediljivo najsazlužniji profesor Stojan Radenović”, naglasio je Vučić.

Profesor Radenović je rekao da je za njega čast da ga pozove predsednik Republike, i da nije mogao isprva da veruje kada ga je pozvao iz Njujorka, preneo je Blic.

“Stalni rad je neophodan. Ako bi trećina svih redovnih profesora sa Beogradskog univerziteta uradila dva rada godišnje, vratili bismo se među prvih 300”, naveo je on.

Kako je kazao profesor, “nijedan član SANU neće biti među najcitiranijima jer to zahteva veliku posvećenost, i to se može ostvari i u podrumu, ne samo u kancelariji”.

Profesor Radenović je jedan od najcitiranijih matematičara na svetu i ranije je naučne radove potpisivao za Univerzitet u Beogradu, ali ga je u međuvremenu angažovao Univerzitet kralja Sauda u Saudijskoj Arabiji da za njih potpisuje naučne radove.

“Ako bi redovni profesori objavili godišnje jedan do dva rada, mi bismo se opet vratili u 300 mesta na listi, a kada bi profesori koji rade u inostranstvu, stavili afilijaciju Srbije, to bi nama mnogo pomoglo”, rekao je profesor doktor Stojan Radenović.

U AKTUELNOM BROJU NEDELJNIKA ČITAJTE VELIKO ISTRAŽIVANJE O PADU BEOGRADSKOG UNIVERZITETA NA ŠANGAJSKOJ LISTI

Naslovna strana novog Nedeljnika

4 KOMENTARA

  1. Šta ti je propaganda Vučić odmah da nađe zamenu za Stojkovića,aman Vučiću takvi ljudi ne primaju platu njima se daje koliko im treba,kao na Zapadu.Stojković nije otišao zbog para ,zbog njih se nije ni vratio u Srbiju ,ali nepoštovanje od vlasti je bezobrazluk,zato se i vratio na Zapad.I moja deca zbog toga idu hoće normalno da rade i žive plitika ih nezanima.

  2. Urbana legenda sa marematičarima nedostaje socijalne inteligencije se pokazuje kao tačna. Od ovolike količine licemerja i udvorišta bož me ti sačuvaj.

  3. Profesore pobogu!
    Ako prodate svoj moral zavrsicete kao falsifikator diploma za beogradske komuniste!
    Zasto ucestvujete u komunistickom cirkusu?

Comments are closed.