Vučić se obraća danas: Okuplja direktore kovid bolnica, nakon tog sastanka “složiće se cela slika”, moguće uvođenje strožih mera

1
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas rukovodiocima svih kovid bolnica u zemlji, nakon čega će obratiti medijima i mogao bi govoriti i o novim strožijim merama pošto je u Srbiji juče zabeležen najveći broj slučajeva koronavirusa od početka pandemije, 1.053.

Sastanak će biti održana u 12.15 u Palati Srbija, nakon čega su planirane izjave za medije, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Srbije.

Član Kriznog štaba Zoran Gojković izjavio je danas da je epidemiološka situacija sa korona virusom u Srbiji izuzetno nepovoljna, nakon što je u jednom danu registrovano više od 1000 zaraženih i dodao da se sada može očekivati eksponencijalni rast inficiranih, prenosi Beta,

“Još uvek, na sreću, nema sezonskog gripa. Malo ga je sada. To je dobro. Ali idu nove respiratorne infekcije, to sve ukršta kliničku sliku i zdravstveni sistem će biti stavljen na velike muke”, kazao je Gojković za Radio-televiziju Srbije (RTS).

Rekao je da se zdravstveni kapaciteti u Srbiji ne pune tako brzo kao prethodnom periodu, ali da “brojke” daju razloga za brigu.

Govoreći o sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa direktorima kovid bolnica, Gojković, koji je i pokrajinski sekretar za zdravstvo, je naveo da će se nakon tog sastanka “složiti cela slika”.

“Dogovorićemo kako dalje da zaštitimo građane i zdravstveni sistem Srbije. Da pokušamo da savladamo period koji je pred nama na najbolji mogući način”, kazao je on.

1 KOMENTAR

Comments are closed.