Vučić: “Razgovor sa Putinom u nedelju. Ne menjamo politiku, niti smo uveli sankcije Rusiji. Neverovatan je broj ‘Baba Vangi'”

3
(BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC)

(Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da u nedelju u 11 sati ima zakazan razgovor sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom.

„Nadam se da će razgovor biti dobar i korektan“, rekao je Vučić i naveo da će se razgovarati o daljoj saradnji i novom gasnom ugovoru.

Vučić je odgovarajući na pitanja novinara posle poseta radova na obilaznici kod Bubanj potoka kritikovao opozicione predstavnike rekavši da su se smejali i radovali „kad su lagali da razgovora sa Putinom neće biti“.

Najavio je u narednom periodu važne posete Srbiji i iz Evrope i iz Rusije.

“Ne menjamo politiku, nismo uveli sankcije Rusiji, neverovatan broj Baba Vangi”

Vučić izjavio je danas da Srbija ne menja politiku i da je već 90 dana na istoj poziciji – da nije uvela sankcije Rusiji.

“Mi smo na srpskoj poziciji, vodimo politiku usklađenu sa nacionalnim, državnim interesom”, rekao je Vučić.

On je rekao da je “neverovatan broj ‘Baba Vangi’ na političkoj sceni pa svaki dan gataju, tako su govorili da ću uvesti sankcije Rusiji 3. aprila – odmah posle izbora, a sada je kraj maja”.

Poručio je narodu da “Srbija ponaša odgovorno, a on se ne zaklinje u nešto  kao neki koji se sada međusobno najgore napadaju”.

“Napad Milanovića na Brnabić jadan i na ličnoj osnovi, govori o njemu” 

Vučić je rekao da je komentar hrvatskog predsednika Zorana Milanovića o premijerki Ani Brnabić “jadan”, kao i da “kad histerija nastane nema ozbilnih argumenata”.

“Vređanje Brnabić na ličnoj osnovi više govori o onome ko to radi nego o njoj”, rekao je Vučić, prilikom obilaska radova na Bubanj Potoku.

On je rekao da “ratni zločni ne mogu da ostaju nekažnjeni” kao i da “političke igre, dreka, vika nisu nikom naročito bitni”.

Milanović je prethodno u Hrvatskoj izjavio “zašto je premijerka Srbije Ana Brnabić nervozna”, reagujući na njene reči o potrebi da se procesuiraju odgovorni za  decu ubijenu u napadu hrvatskih aviona 1995. godine.

“Ko je premijerka Srbije? Brnabićka još? Naša bodulica s Krka. Dobrodošla je”, rekao je Milanović.

“Svega ima dovoljno, građani da kupuju samo koliko im je potrebno”

Vučić je rekao da ima dovoljno svih namirnica, da je problem nestašice šećera rešen i da građani ne treba da stvaraju zalihe, već da kupuju samo koliko im je potrebno.

“Nema problema sa količinom šećera, imali smo problema sa jednim tajkunom iz Kolubarskog okruga koji je mislio da je vreme da zaradi veliki novac”, rekao je Vučić.

Dodao je da će se “njime baviti i Bezbednosno-informativna agencija (BIA)”.

Vučić je rekao da svih namirnica ima dovoljno i zamolio građane “da ih ne kupuju po 100 kilograma kao brašna i bacaju jer taj proizvod ne može dugo da stoji”.

Srbija mora da radi, gradi i razmišlja o sopstvenom napretku” 

Vučić izjavio je da u zemlji, u ovim teškim vremenima, mora da se radi, gradi i razmišlja o napretku i svemu što može da se učini za građane.

On je u obilasku radova na deonice obilaznice oko Beograda, od tunela Streževica do Bubanj Potoka, dužine 9,6 kilometara, istakao da je to “žila kucavica” ne samo za glavni grad, odakle će biti izmešten teretni saobraćaj, već i za celu Srbiju jer rešava bezbroj problema u saobraćaju.

“Mnogo toga još moramo da uradimo u Beogradu što nismo u prethodnim decenijama, pre svega u komunalnoj infarstrukturi”, rekao je Vučić i zatražio od izvođača radova na obilaznici da ubrzaju radove.

Izgradnja obilaznice oko Beograda trebalo bi, po njegovim rečima, da bude završena najakasnije do kraja marta iduće godine. Ta investicija je vrednosti milijardu evra, a glavni izvođači radova su kineska kompanija Pauer Čajna i azerbejdžanski Azvirt.

Vučić je dodao da je u planu nastavak izgradnje obilaznice ka Pančevu, mosta na Dunavu i moderne saobraćajnice do Vršca.

Deonica obilaznice od mosta na Savi kod Ostružnice do Bubanj Potoka duga je 20,4 kilometra sa pristupnim saobraćajnicama.

Vrednost projekta je 207 miliona evra, a radovi se finansiraju – 85 odsto iz zajma kineske Eksim banke i 15 odsto iz budžeta Srbije.

Izgradnjom nastavka obilaznice od Bubanj Potoka do Vinče i Pančeva, uključujući novi most preko Dunava, ta saobraćajnica bi bila duga oko 69 kilometara.

3 KOMENTARA

  1. Uvek sam se nadala da je ipak Srbija malo civilizovanija i da razmišljamo negde u budućnosti da se pripojimo civilizaciji da postanemo nekad i mi deo te kulture. Ali sada vidim da smo mi ipak za Rusku guberniju i Putinov propast (Severna-Koreja Evrope). Živela srpska šljiva.

  2. Sve će nama biti mnogo bolje, ali…Zbog te proklete Rusije Srbija se unazadila. Ceo svet krene da nas gledaju u čudu i da mrze Srbiju samo zbog te Rusije.

  3. Nek razgovaraju. Ali glavnu reč naš Vučić mora da vodi, ne više Putin. Putinova politika je gotova i niko ga više ni ne sluša. Srbija neće više titrati Rusiju jer mnogo nas upropastila i unazadila. Dosta je bilo!

Comments are closed.